Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2018 v 22:45
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Metro: Exodus ohromuje novým trailerem. Připravte se na zmutovanou matičku Rus, obří netvory a nezapomenutelnou hororovou atmosféru

TECH
Uložit Uložené

Na jaře 2019 se vrátíme do moskevského metra, podívejme se ale i na povrch.

Metro: Exodus je nesmírně očekávaná hra. Půjde o pokračování prvních dvou dílů, přičemž se naváže na dobrý konec. Arťjom tedy přežil, ale nehodlá svůj život ukončit v chladném metru. Vydává se na povrch a doufá, že najde další skupiny lidí, kteří atomovou válku přežili.

Využívat k tomu bude lokomotivu brázdící celé Rusko, která bude zároveň fungovat jako základna. Vývojáři dosud neupřesnili, kolik času strávíme na povrchu, ale vůbec bych se nedivil, kdyby to bylo více než v metru. To mě z části mrzí, protože miluji hororové a temné chodby.

Možná se ale mýlím a z víceméně lineární hry se skutečně stane open world, který ale díky své objemnosti světa dodá dostatek zážitků v obou prostředích. Nepochybuji, že se 4A Games podaří vytvořit další úžasnou postapo akcii, což dokazuje i dnešní trailer na konferenci Microsoftu.

Skutečná E3 začíná totiž až dnes a my vám k ní samozřejmě poskytneme důkladné pokrytí všeho důležitého. Metro si však svůj vlastní článek rozhodně zaslouží.

Metro: Exodus ohromuje novým trailerem. Připravte se na zmutovanou matičku Rus, obří netvory a nezapomenutelnou hororovou atmosféru
Zdroj: 4A GAMES

Hra nám vyráží dech i nádherným vizuálním zpracováním. Na nejvýkonnější konzoli Xbox One X poběží lépe než kdekoli jinde a my se už nemůžeme dočkat, co nám kromě grafiky přinese i příběh, postavy a gameplay novinky, kterých bude více než dost.

Vývojářský tým tvoří přibližně 150 tvrdě pracujících talentů z průmyslu, avšak cca 80 z nich je na Ukrajině, zatímco zbytek ve studiu na Maltě. Komunikace a spolupráce je nesmírně důležitá a z historie víme, že pracovat na takovém rozsáhlém projektu ve více studiích není jednoduché.

Dnešní gameplay tak trochu potvrdil mé obavy, protože jsme neviděli jediný záběr na metro jako takové, na druhé straně jsme dostali pohled na snad nejlépe vypadající postapo v open worldu. Přítomný bude crafting, úprava zbraní a obrovský svět k prozkoumání. My se už nemůžeme dočkat.

Zdá se, že Metro: Exodus bude přesně pro takové jako já. Fallout mě na současné generaci nezaujal, zatímco Metro ho v ukázkách hravě schovává do kapsy.

Hra vychází pro PS4, Xbox One a PC na jaře 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse