Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. června 2018 12:26
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

5 skvělých her do mobilu, které tě zabaví kdykoli a kdekoli

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Společným jmenovatelem je návykovost a stažení zdarma.

Dlouholetá série článků s mobilními hrami nás stále neomrzela, a proto ti opět přinášíme několik mobilních appek bavících miliony uživatelů po celém světě. V rámci mobilního gamingu však nečekejte PC / konzolové tituly přenesené do telefonů. Tento trh se odjakživa zaměřoval na příležitostné hraní, respektive hry, které si můžete užít klidně i vestoje v městské hromadné dopravě během dopravní špičky. Většinu našeho výběru tvoří appky s jedno či dvouminutovým průběhem a tudíž se stanou perfektní výplní volné chvíle.

Helix Jump 

Začneme snad největším herním hitem tohoto roku. Helix Jump se stal absolutní jedničkou v žebříčcích mobilních her po celém světě a tento úspěch náleží zejména faktu, že se skákajícím míčkem se zabaví jak nováček, tak i zaběhnutý mobilní hráč. Je totiž jen a pouze na tobě, jakou rychlostí a zároveň obtížností chceš procházet generované levely. Ty se vytvářejí prakticky do nekonečna a postupně nabírají na obrátkách. Prostá hratelnost zahrnuje kuličku padající  patry a vyhýbající se barevně odlišeným smrtelným zónám. Tím jsme vlastně shrnuli celé gro aplikace. V jednoduchosti je krása.

5 skvělých her do mobilu, které tě zabaví kdykoli a kdekoli
Zdroj: Helix Jump

App Store / Google Play

 

Rise Up 

Představ si, že všechny tvé problémy a starosti symbolizuje bílý balón, který pomalu, ale jistě odlétá pryč. Na této cestě do stratosféry jej však budeš muset pořádně ochraňovat tak, aby ho nezranila některá z překážek řítících se přímo na tvé psychologické cvičení. Počítej s tím, že než tento balónek dopravíš do vytouženého cíle, zasáhnou tě nemalé návaly nervozity hraničící s odinstalací aplikace. A přestože ji budeš zavírat po jednom či dvou neúspěšných pokusech, věz, že její magická síla tě rychle přiměje vrátit se k ní, jakmile to opět bude možné. Podaří se ti pokořit všechny úrovně?

5 skvělých her do mobilu, které tě zabaví kdykoli a kdekoli
Zdroj: Rise Up

App Store / Google Play

 

Tank Stars

Pamatuješ si na kdysi populární prohlížečovou hru Tanks? Shluky černých pixelů připomínajících obrysy tanků bojovaly proti sobě, přičemž hráči museli při směřování výstřelu počítat s povětrnostními podmínkami či sklonem kopce. Podobný koncept multiplayerové zábavy si nově můžeš zahrát i na iOS a Androidu, ale tentokrát se hraní více hráčů neomezuje jen na sezení před jednou obrazovkou. Ostrý souboj tanků proti počítači, kamarádům či komukoliv z internetu zabaví minimálně stejně jako zmíněná nostalgická prohlížečová hra. Zároveň přináší stejnou dávku potěšení ze zneškodnění nepřítele, avšak v podstatně modernějším vizuálu.  

 

5 skvělých her do mobilu, které tě zabaví kdykoli a kdekoli
Zdroj: Tank Stars

App Store / Google Play

Color Road

Jak jsme deklarovali výše, nic přehnaně komplikované nečekej. Z toho důvodu tu máme další „záchodovku“ s již typickou kuličkou, která se prodírá životem po nekonečné silnici kdesi v prostoru. Ovládání kuličky horizontálním pohybem prstu po obrazovce je ověřeným receptem na úspěch, čemuž dává za pravdu i žebříček nejstahovanějších bezplatných her. Barevné změny vedoucí ke zmatení hráče spolu s překážkami rychle vyeskaloval do náročného, ale o to zábavnějšího režimu a tvůj palec bude mít co dělat, aby překonal nejvyšší skóre.

5 skvělých her do mobilu, které tě zabaví kdykoli a kdekoli
Zdroj: Color Road

App Store / Google Play

 

Grim Soul: Dark Fantasy Survival

Uvědomujeme si, že ne každý touží jen po nenáročných bezduchých hrách a právě Grim Soul by mohl zaujmout ty, kteří touží po zajímavém survival titulu perfektně přizpůsobeném dotykové ploše. Fixní pohled z ptačí perspektivy je skvělým způsobem, jak ulehčit hráči od neustálého přestavování kamery, a tak se může naplno věnovat budování vlastní pevnosti, přežívání v divočině a sbírání potřebných materiálů. Hra v zásadě nepřináší ve své kategorii nic převratného, ale její zpracování a hratelnost je na velmi dobré úrovni. Jinak řečeno, stojí za vyzkoušení. My ti ji doporučujeme všemi deseti.

5 skvělých her do mobilu, které tě zabaví kdykoli a kdekoli
Zdroj: Grim Soul

App Store / Google Play

Domů
Sdílet
Diskuse