Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2018 14:25
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

McDonald's přestane v Británii a Irsku nabízet plastová brčka. Od září je nahradí papírovou alternativou

GASTRO
Uložit Uložené

Papírová brčka McDonald's testuje i v dalších zemích.

Fastfoodový řetězec McDonald's přestane ve svých pobočkách ve Velké Británii a v Irsku nabízet plastová brčka. Zařadil se tak po bok společností jako Waitrose, Costa Coffee nebo Wagamama, které na ostrovech již jednorázové plastové slámky přestaly nabízet.

Pružně tak reagovaly na návrh britské vlády, která před dvěma měsíci navrhla plošný zákaz plastových brček a vatových tyčinek.

McDonald's začne plastová brčka nahrazovat papírovými variantami v září letošního roku. Učiní tak postupně ve všech 1 361 restauracích, které v Británii provozuje.

McDonald's přestane v Británii a Irsku nabízet plastová brčka. Od září je nahradí papírovou alternativou
Zdroj: CC0 Creative Commons

Podle zástupců firmy jde o reakci na vzkazy zákazníků, kteří se změny dožadovali. Řetězec totiž papírové slámky již testoval ve vybraných prodejnách a dočkal se pozitivní odezvy. 

Navazuje tak na současný trend nahrazování jednorázových plastových výrobků recyklovatelnými variantami. Stovky tisíc kusů těchto plastů končí v oceánech. Jen na britských ostrovech McDonald's denně použije 1,8 milionu brček

Jeho rozhodnutí bude tedy signifikantní změnou, která by mohla inspirovat další velké řetězce. Americký fastfoodový gigant bude papírová brčka testovat i v USA, Francii a Norsku, jejich stažení však ohlásil zatím jen v Británii a Irsku. 

Domů
Sdílet
Diskuse