Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2018 17:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ruské ženy mohou spát, s kým chtějí. Putin vyvrátil vyjádření poslankyně, která upozorňovala na nástrahy mistrovství

ZAJÍMAVOSTI VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Ruský prezident poslal prostřednictvím mluvčí jasný vzkaz.

Ve světových médiích se včera objevily kontroverzní vyjádření ruské političky Tamary Pletňjové, která prohlásila, že by ruské ženy neměly spát se zahraničními fanoušky a už v žádném případě s fanoušky tmavé pokožky. Pletňjová je přitom šéfka parlamentní komise pro rodiny, ženy a děti, a tak představuje dostatečně velkou politickou autoritu na to, aby její prohlášení lidé začali brát vážně.

Přesto si v Rusku vysloužila velkou vlnu kritiky. Vyjádřil se k nim samotný prezident Vladimir Putin prostřednictvím svého mluvčího Dmitrije Peskova. Mluvčí ruským ženám vzkázal, že se o sebe umí postarat samy, a tak není důvodu, aby jim někdo přikazoval, s kým mohou spát. Zatímco Putin s vyjádřeními političky nesouhlasil, našlo se několik prominentních osobností, které měly rozdílné názory.

Inna Žirrkova, manželka ruského reprezentanta Jurije Žirkova, řekla, že by ruské ženy skutečně s cizinci spát neměly. Rusky jsou prý slušné ženy, a tak žádné zahraniční fanoušky nepotřebují. Naštěstí, podobný názor na veřejnosti nepřevládá. Šéf ruské parlamentní komise pro sport Michail Degtjarev prohlásil, že čím více příběhů lásky se bude vázat ke mistrovství světa, tím více lidí z různých zemí se do sebe zamiluje a tím více dětí se později narodí. Rusko podle něj vítá fanoušky z každé země, jakékoliv barvy pokožky, vyznání, pohlaví i sexuální orientace.

Ruské ženy mohou spát, s kým chtějí. Putin vyvrátil vyjádření poslankyně, která upozorňovala na nástrahy mistrovství
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse