Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2018 2:03
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Starbucks zavedl speciální benefity pro transgender zaměstnance. Proplatí jim operaci prsou nebo transplantaci chlupů

ZAJÍMAVOSTI KÁVA
Uložit Uložené

Progresivní společnost myslí i na transgender lidi.

Starbucks rozhodně patří mezi společnosti, kterým na srdci leží blaho svých zaměstnanců. Kromě platu je součástí jejich zaměstnání i hromada pracovních benefitů, které pracovníkům zpříjemňují životy po všech stránkách. Poslední várka benefitů tentokrát zasáhla transgender zaměstnance. V USA hradilo zdravotní pojištění zaměstnanců Starbucks operace za účelem změny pohlaví již od roku 2012.

Už to je poměrně neobvyklé, americký Starbucks však rozšiřuje benefity transgender lidí i na všechny zákroky, které změnu pohlaví doprovázejí. Řeč je tak o operaci obličeje, o úpravě poprsí či o transplantaci ochlupení. Firma benefity připravila ve spolupráci se Světovou organizací pro zdraví transgender lidí a hlavním cílem nového balíčku je, aby se lidé prostě dobře cítili ve své kůži. Šťastný pracovník pozitivně ovlivňuje zákazníka.

Téma transgender lidí je v mnoha kontextech stále ošemetné, konverzace je však třeba vést. Jak uvádí Trend, dle výzkumů Americké nadace pro prevenci sebevražd se až 41 % dospělých členů transgender komunity pokusilo o sebevraždu. Nesmíme proto zavírat oči.

Domů
Sdílet
Diskuse