Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2018 12:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Adidas bude do roku 2024 používat k výrobě svých produktů výhradně recyklované plasty

MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Sportovní gigant chce být příkladem pro všechny značky.

Adidas začal klást větší důraz na udržitelnost svých výrobků už před lety. I když světové značky využívají v oblečení velké množství polyesteru díky jeho výborným vlastnostem využitelným při sportu, německý gigant veřejně přislíbil, že následující roky bude usilovně pracovat na eliminaci využívání takzvaného panenského plastu.

Adidas chce do roku 2024 ve všech svých výrobcích používat výhradně recyklovaný plast, který nebude zatěžovat životní prostředí až tak moc, protože po skončení využívání bude moci společnost materiál ve výrobě použít znovu.

Adidas bude do roku 2024 používat k výrobě svých produktů výhradně recyklované plasty
Zdroj: Adidas

Výroba však nebude jedinou oblastí, z níž německá firma vyloučí panenský plast. Snížit využití na nulu chce i ve svých kancelářích, outletech, skladech a distribučních centrech, což by mohlo ročně ušetřit až 40 tun plastu.

Plán dosáhnout nulové spotřeby do roku 2024 začíná již v této chvíli, protože jeho omezování nastává v kancelářích postupně a společnost odhalila i to, že nová kolekce pro jaro a léto 2019 bude obsahovat již 41 procent recyklovaného polyesteru. Adidas následuje kroky značek jako Starbucks, IKEA či McDonald's, které ve velkém přestávají používat plasty na jedno použití.

Doporučeno
Kontroverze spojené se značkou Adidas. Víš, co se skrývá za oblečením a botami s ikonickými třemi pruhy? Kontroverze spojené se značkou Adidas. Víš, co se skrývá za oblečením a botami s ikonickými třemi pruhy? 6. června 2023 8:30


Domů
Sdílet
Diskuse