Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2018 11:02
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Už brzy si budeš moci objednat padající hvězdy kamkoli na světě. Japonci budou do dvou let vytvářet umělý meteorický roj

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Společnost ALE Company chce očividně povýšit úroveň klasických ohňostrojů.

Japonský začínající startup má rozhodně zvláštní podnikatelský záměr. Jeho cílem je totiž posunout úroveň klasických ohňostrojů o něco výše. Společnost s názvem ALE Company (Astro Live Experiences) chce přijít na trh se zcela novou technologií, jejímž účelem bude uměle vytvořit roj padajících hvězd „na objednávku“. Poprvé by se měli se svou velkolepou nebeskou šou představit již začátkem roku 2020 nad Hirošimou.

Aktuálně je prý společnost v posledních fázích vývoje dvou mikro-satelitů, které by se měly dostat do kosmu. První tam poputuje již v březnu příštího roku a druhý v průběhu léta. Ve vesmíru by pak měly podle plánů vypustit kapsle plné chemických sloučenin a jejich reakce má při vstupu do atmosféry zářivě simulovat meteorický roj. Oba satelity budou údajně disponovat několika stovkami takových kapslí.

Životnost obou satelitů se pohybuje v rozmezí přibližně dvou let. Bude v nich 400 kapslí o průměru 2 cm, které budou při hoření v atmosféře zářit různými barevnými světly (zeleně, oranžově či modře), vystačí přibližně na 20 až 30 světelných divadel.

Doporučeno
KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh 29. listopadu 2023 18:00

Společnost je hodlá vypouštět z výšky 60 až 350 km nad Zemí. Údajně by neměly představovat žádné nebezpečí při pádu směrem na Zem. Zákazník si bude moci tuto show objednat na konkrétní místo v rámci celého světa.

Jejich zářivost bude údajně tak jasná, že se bude dát klidně pozorovat i nad světlem znečištěnou metropolí jakou je například Tokio. Cena tohoto světelného divadélka ještě není známa, ale je zřejmé, že to nebude levná záležitost, jelikož společnost ALE Company do projektu vynaložila již přibližně 20 milionů dolarů na vývoj, výrobu a testování obou satelitů.

Domů
Sdílet
Diskuse