Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2018 8:50
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Modelová ofenziva Audi je v plném proudu. Nové generace se dočkala i Q3

TECH
Uložit Uložené

Jedno z nejmenších SUV z Ingolstadtu se nejen technologiemi zařazuje mezi větší bratry.

Po mezigenerační výměně modelů A1, A6, A7, A8 či příchodu zcela nové Q8 nám Audi servíruje další významnou novinku. Tentokrát je ve věci druhá generace oblíbeného modelu Q3, který přichází na svět ve značně propracované podobě. Novinka je o něco sportovnější, maska chladiče dostala osmiúhelníkový tvar, zatímco velké boční otvory pro vstup vzduchu v nárazníku vyzdvihují přední část karoserie. 

Osm vertikálních lamel člení masku chladiče a podtrhují tak mohutnost a charakter SUV. Do nabídky se dostala špičková světelná technologie Matrix-LED, jejíž adaptivní dálková světla inteligentně osvětlují cestu. Samozřejmě, v zásadnějších provedeních najdeme statické ledky. Zajímavostí je symetrický tvar předních a zadních reflektorů. Shodně tvarovaná světla na obou koncích spojuje boční linie, která umocňuje mohutnost blatníků s plastovými lemy.

Modelová ofenziva Audi je v plném proudu. Nové generace se dočkala i Q3
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Interiér navazuje na design karoserie a přináší mnohé designové prvky z řad vyšších modelů značky. Přístrojový panel je členěn do dvou úrovní. V horní části integruje mřížky ventilace, ve spodní části velkou osmiúhelníkový plochu s provedením Black Panel, po vypnutí 8,8", respektive příplatkové 10,1" obrazovky infotainmentu se displej ztratí v lesklém obkladu. Další displej nacházíme před řidičem.

Q3 přichází s digitálními budíky již v úplném základě, kde obrazovka Audi Virtual Cockpit nabízí 10,25"; za příplatek je možné sáhnout po 12,3" řešení. Dalšími atraktivními prvky vybavení na přání jsou ambientní osvětlení, dvouzónová automatická klimatizace, nezávislé topení, vyhřívaný volant či panoramatické střešní okno. Vzhledem k poloze zadních sedadel má zavazadlový prostor velikost 530 až 675 litrů.

Modelová ofenziva Audi je v plném proudu. Nové generace se dočkala i Q3
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Nové Audi Q3 je vyvinuto s využitím modulární stavebnice komponent MQB s příčně uloženým motorem. Mezigeneračně Q3 narostla téměř ve všech směrech a svými rozměry se řadí do horní části segmentu kompaktních SUV. Má délku 4485 milimetrů, čímž překonává svého předchůdce o citelných 97 milimetrů. V úvodu prodeje bude k dispozici čtveřice agregátů. Tři benzínové motory TFSI a jedno naftové TDI.

Všechny motory jsou čtyřválce s přímým vstřikováním paliva a přeplňováním, přičemž po ruce bude výhradně přední pohon nebo pohon všech čtyř kol. Základní varianta 35 TFSI počítá s 1,5litrovým čtyřválcem a výkonem 110 kW/150 koní, zatímco dvoulitrový agregát nabídne 140 kW (verze 40 TFSI) nebo 169 kW, tedy až 230 koní (verze 45 TFSI). Naftový dvoulitr 35 TDI disponuje silou 110 kW/150 koní a 340 Nm. Převodové ústrojí tvoří šestistupňová manuální převodovka nebo sedmistupňová dvouspojková převodovka S tronic.

Domů
Sdílet
Diskuse