Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2018 22:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dálnice v Bologni zažila výbuch jako z akčního filmu. Po dálnici zbyla jen obří díra

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Náraz cisterny na dálnici skončil tragickým výbuchem.

Na dálnici u letiště v italském městě Bologna se před pár hodinami odehrála tragická havárie. Zatím není jasné, proč řidič kamionu převážejícího hořící materiály vpálil do kamionu stojícího před sebou, ale vozidlo se okamžitě i se svým materiálem vznítilo.

Stačilo pár desítek sekund, aby se z místa havárie stala hořící koule, protože cisterna hned po nárazu začala hořet a zanedlouho i explodovala. Následky výbuchu zaznamenala na svých profilech samotná italská policie, která jen nevěřícně sledovala místo, kde před pár minutami stála plně funkční dálnice.


Výbuch zabil nejméně jednoho člověka a desítky zranil, což způsobily mnohé úlomky a částečky poletující stovky metrů do okolí. Dálnice se propadla a zůstala po ní jen obrovská díra, a tak ji museli policisté uzavřít, protože řidičům hrozilo smrtelné nebezpečí.

Stovky aut kolem byly po výbuchu poškozeny a situaci se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až po pár hodinách, protože hořlavý materiál v cisterně působil jako dostatečné palivo, aby oheň hořel co nejdéle.



Domů
Sdílet
Diskuse