Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2018 22:36
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Avengers: Infinity War vypadalo před přidáním speciálních efektů a CGI úplně jinak než v kině. Co se odehrávalo na place?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studia, která pracovala na VFX, nabízejí pohled na to, jak je tvořila.

Avengers: Infinity War je definitivně za námi. Z Blu-ray bonusů jsme vytěžili už všechno, a tak se o slovo přihlásily společnosti tvořící efekty. Marvel Studios pro tento úkol zaměstnalo hned 13 společností.

Jak jsme si již řekli v tomto článku, Marvel tak učinil proto, aby zamezil komukoliv v spoilovaní celého filmu. I kdyby se někdo prokecl, moc by toho neprozradil. Většina lidí totiž věděla jen o pár scénách, protože hned tu další dělal buď jiný kolega, nebo rovnou jiné studio v jiné firmě.

Všechny tyto společnosti, jmenovitě: Perception, Cinesite, Digital Domain, Double Negative, Elstree Effects, Framestore, Industrial Light & Magic (ILM), Method Studios, RISE Visual Effects Studios, ScanlineVFX, Lola Visual Effects, Territory Studio a Weta Digital, začaly postupně vypouštět na internet videa, ve kterých rozebírají nebo jen ukazují svou práci a postup, jakým se jednotlivé scény tvořily.

Pokud chcete zjistit, kdo dělal jaké scény a také se podívat na další videa, klikejte sem.

Dnes vás však nebudeme otravovat zdlouhavými texty. Naposledy jsme si řekli vše potřebné, a tak se rovnou podíváme na přímé srovnání (ne vždy) stejných scén z filmu.

Musíte nám však omluvit kvalitu některých obrázků. Někdy se prostě v lepší kvalitě najít či vytvořit nedaly. Pokud jsme nějaký při zdlouhavém googlení a hledání vynechali, budeme rádi, když nám ho pošlete nebo hodíte do komentářů.

Domů
Sdílet
Diskuse