Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2018 11:04
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Nejlépe placeným hercem je George Clooney, ač za poslední rok v ničem nehrál

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Magazín Forbes zveřejnil žebříček herců, kteří si za poslední rok nejvíce finančně přilepšili.

V předchozím článku jsme vám představili nejlépe placené herečky současného Hollywoodu. Jak jistě víte, první příčku si pro sebe urvat krásná Scarlett Johannson, která za to může poděkovat především úspěšným marvelovkám.

Magazín Forbes však avizoval, že nám tento týden přinese i žebříček nejlépe vydělávajících mužských herců, a právě ten si proklepneme.

Možná budete překvapeni, ale na 1. místě se neumístil Dwayne „The Rock“ Johnson, ale George Clooney, který v období mezi 1. červnem 2017 a 1. červnem 2018 vydělal krásných 239 milionů dolarů.

Nejlépe placeným hercem je George Clooney, ač za poslední rok v ničem nehrál
Zdroj: Universal Picutres

Je to o to pozoruhodnější, že v tomto období se Clooney na stříbrném plátně v herecké roli vůbec neobjevil. Velké zisky mu však přináší jeho originální značka tequily Casamigas Tequilla. Tu velmi výhodně prodal britské společnosti Diageo.

Na 2. místě skončil již zmíněný The Rock (124 mil.). Ten své příjmy (na rozdíl od Clooneyho) získal účastí v hereckých blockbusterech typu Jumanji: Welcome to the Jungle či Rampage.

3. příčka patří Robertu Downeymu Jr. (81 mil.), který je na tom podobně jako Scarlett Johansson, a tak jeho příjmy pocházejí zejména z úspěšných marvelovek. Zmínit můžeme například Avengers: Infinity War či Spider-Man: Homecoming.

Nejlépe placeným hercem je George Clooney, ač za poslední rok v ničem nehrál
Zdroj: Netflix

4. místo obsadil Chris Hemsworth (64,5 mil.), Další herec z marvelovské famílie. Kromě sólovky Thor: Ragnarok jsme ho mohli také vidět v Infinity War a zahrál si i ve válečném dramatu 12 Strong. První pětici uzavírá Jackie Chan (45,5 mil.). Ten si za uplynulý rok zahrál v 6 filmech, přičemž za zmínku stojí Kung Fu Yoga či The Foreigner.

6. místo obsadil Will Smith (42 mil.), kterému se mimořádně vyplatila účast ve fantasy kriminálce Bright. 7. příčku má Akshay Kumar (40,5 mil.), hvězda Bollywoodu. Jeho výnosy pocházejí z filmů jako Toilet a Padman. Kromě herectví se však věnuje i finančnictví.

Na 8. místě se usadil Adam Sandler (39,5 mil.). Tomu se mimořádně vyplatila spolupráce s Netflixem. Za poslední rok si zahrál v úspěšné dramédii The Meyerowitz Stories, jakož i v komediích Sandy Wexler a The Week Of.

Nejlépe placeným hercem je George Clooney, ač za poslední rok v ničem nehrál
Zdroj: Netflix

Předposlední 9. příčku obsadil Salman Khan (38,5 mil.), další oblíbený bollywoodský herec. Vydělal hned na několika filmech, které i produkoval. Zmínit můžeme například Tiger Zinda Hai či Tubelight.

Konečné 10. místo připadlo Chrisi Evansovi (34 mil.), a to díky roli Kapitána Ameriky v marvelovském univerzu. Za poslední rok si polepšil zejména díky Infinity War, vidět jsme ho ale mohli i v skromnějším, ale skvělém dramatu Gifted.

Domů
Sdílet
Diskuse