Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2018 10:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Fotograf zachytil divoký střet s varanem komodským. Nejmohutnější ještěr své kořisti většinou nedává šanci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fotograf přinesl z Indonésie fascinující fotografie.

Každé setkání s varanem komodským ve volné přírodě by klidně mohlo skončit smrtí. Nejmohutnější ještěr na světě dodnes žije na několika ostrovech v Indonésii, kam zajel hledat dobrodružství i fotograf Andy Lerner.

Andy nemohl v žádném případě skočit do vody a zaplavat si rovnou s ještěry, protože by to pravděpodobně skončilo tragicky.

Přesto nejde o zvířata s nejpřirozenějším přírodním reflexem zabíjet, protože po nesčetných návštěvách lidí si už zvykli a vždy připlouvají k proplouvajícím lodím, aby zjistili, zda nedostanou jídlo.

Andy společně se dvěma průvodci připlul co nejblíže k ještěrům a zatímco fotograf ponořil svůj fotoaparát do vody, průvodci dávali s dlouhými holemi pozor na to, aby se varan nepřiblížil na nebezpečnou vzdálenost.

Ze setkání vzniklo divoké video, na kterém Andy skvěle zachytil prehistorický vzhled ještěrů často připomínajících dávno vyhynulé dinosaury.

Samotný fotograf po svém zážitku konstatoval, že člověk při setkání s divokým varanem a případném útoku může jen doufat, aby z místa odešel maximálně s odtrženou končetinou a ne bez horší újmy na zdraví, protože silné nohy společně s kousnutím dělají z varanů největší predátory ve svém přirozeném prostředí.

Domů
Sdílet
Diskuse