Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2018 13:31
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Serena Williams nazvala rozhodčího lhářem a obvinila ho ze sexismu. Potom prohrála finále US Open

SPORT
Uložit Uložené

Serena se za nepříznivého stavu v důležitém zápase rozohnila. Odnesl to rozhodčí.

Prestižní tenisový turnaj US Open se dostal až do svého finále, ve kterém se proti sobě postavily dvě hráčky, které spojuje podobný herní styl. Serena Williams mohla získat 24. grandslamový titul a vyrovnat se tak Margaret Courtové, soupeřka Naomi Ósakaová se zase dostala do situace, kdy mohla porazit svůj velký sportovní vzor.

Od začátku jsme sledovali v první řadě velmi kvalitní tenis a i když byla favoritkou o generaci starší Serena, více se dařilo Naomi, která nakonec vyhrála první set. V tom druhém se o trochu víc dařilo světové dvojce, ale byla na ní vidět frustrace, která vyplývala z prohry v předešlém setu.

Po pěti gemech nahněvanost vyústila v hádku, resp. spíše dramatické vystoupení 36leté Williamsové. Iniciátorem byl rozhodčí, který ji upozornil, že během grandslamových turnajů je zakázáno předávání pokynů od trenérů (coaching). Tenistka po něm začala křičet, že nikdy nepodvádí a raději by prohrála.

Následně ji ještě poprosil, aby neházela ratekou a tehdy jí už skutečně ruply nervy. Rozhodčího nazvala lhářem a obvinila ho ze sexismu. Připomněla mu, že má dceru a že jí dluží omluvu za to, že ji obvinil z podvádění. Chtěla, aby řekl, že ho to mrzí a dodala, že dokud bude naživu, nikdy už nebude rozhodovat v zápase, kde ona nastoupí.

Američanka si ještě následně vyžádala i přítomnost hlavního rozhodčího, kterému si stěžovala na toho empairového. Prý ji chce trestat jen proto, že je žena a v mužských turnajích se dělají mnohem horší věci. Celé tato drama dopadlo přesně tak, jak byste předpokládali. Serena zápas nedokázala pod tímto tlakem dotáhnout do vítězného konce a na dorovnání rekordu si ještě bude muset počkat.

Serena Williams nazvala rozhodčího lhářem a obvinila ho ze sexismu. Potom prohrála finále US Open
Zdroj: TASR

Jen pro zajímavost, španělský rozhodčí měl skutečně pravdu, což po zápase přiznal i samotný trenér. Publikum na kurtu se přesto postavilo na stranu tenistky a na rozhodčího bučeli.

Naomi si tedy sice velmi cenné prvenství na prestižním turnaji neužila, ale podle vlastních slov je velmi ráda, že si mohla se Serenou zahrát, protože byla vždy její vzorem. Na závěr ještě Američanka vyzdvihla kvalitní výkon soupeřky a diváky poprosila, aby se na organizační tým nezlobili.

Domů
Sdílet
Diskuse