Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2018 12:00
Čas čtení 0:00
Sona O.

Kit Harington z Game of Thrones chce, aby si superhrdiny v Marvel filmech zahráli LGBT herci

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kit Harington má ohledně sexuálních menšin ve filmech jasno. Je třeba jim dát víc prostoru.

Herce Kita Haringtona určitě znáš ze seriálu Game of Thrones jako sympatického Jona Snowa. Přestože je herec šťastně ženatý se svou kolegyní Rose Leslie, práva sexuálních menšin mu nejsou vůbec ukradená.

Nejnověji se v rozhovoru pro magazín Variety vyjádřil, že by chtěl, aby hlavní filmovou roli superhrdiny už konečně ztvárnil i homosexuál.

Kritizoval zejména americkou společnost Marvel, která do hlavních rolí zatím obsazovala pouze heterosexuální herce. Ani jeden z jejich hlavních hrdinů dosud nebyl otevřeně součástí LGBT+ i přesto, že jejich komiksy takové postavy obsahují.

Najdou se však vedlejší postavy. Například Valkyrie z Thor: Ragnarok je bisexuálka.

Kit Harington z Game of Thrones chce, aby si superhrdiny v Marvel filmech zahráli LGBT herci
Zdroj: TASR

„Velký problém je v tom, že si mnoho lidí myslí, že homosexualita a mužnost nemohou jít ruku v ruce,“ vyjádřil se herec, „jako bychom nemohli mít ve filmu od Marvelu někoho, kdo je gay ve skutečném životě a hraje superhrdinu. Kdy se toho konečně dočkáme?“

Haringtona v jeho tvrzení podpořily i jiné hvězdy jako například Emily Hampshire, Xavier Dolan či Thandie Newton.

„Situace se pomalu mění, ale my se potřebujeme za ty změny postavit a neustále je protlačovat,“ vyjádřila se Newton.

Dolan zase přiznal určitý pozitivní status sociálním médiím. Ty totiž přinášejí dostatek prostoru na to, aby se na nich lidé ke své orientaci otevřeně přiznali a získali tak podporu fanoušků či přátel.

„Když jsem začínal s psaním, nic takového neexistovalo,“ řekl.

Přestože se ve světě showbyznysu určitě dějí nějaké změny k lepšímu, mnozí herci musí kvůli své orientaci stále čelit diskriminaci a mnohé knižní či komiksové postavy homosexuálů si na své filmové zpracování ještě chvíli počkají.

Domů
Sdílet
Diskuse