Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2018 17:57
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Banksyho dílo bylo vydraženo za 30 milionů korun, hned potom ho ale začal skartovat

KULTURA
Uložit Uložené

Světoznámý umělec si během páteční aukce připravil nečekaný trik.

Světoznámého umělce současné doby Banksyho ti určitě představovat nemusíme. Se svými dechberoucím díly či aktivismem to pravidelně dotahuje na titulní strany světových médií a stejný osud stihl i jeho nejnovější počin.

Jeho dílo Girl With A Balloon se vydraženo během pátečního večera v Londýně a nový majitel si ho měl odnést za 1,04 milionu liber, tedy asi 30 milionů korun. Ne všechno však šlo podle plánů, hned po uzavření dohody se totiž událo něco pořádně nečekaného.

V rámu obrazu totiž byly nainstalovány nože, podobné jako ve skartovačkách v kancelářích. Po předání se obraz začal posouvat směrem dolů a celá dolní polovina je momentálně rozsekaná na dlouhé kousky papíru, jak můžeš vidět na obrázku z Banskyho Instagramu.

Nejvíce překvapený byl však určitě nový majitel obrazu, kterému se jeho dílo doslova před očima rozpadlo na kousky. Identitu nechce zveřejnit, ale je klidně možné, že Banskyho trik mohl hodnotu díla jen a jen navýšit.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Going, going, gone...

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

Domů
Sdílet
Diskuse