Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2018 v 10:33
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Banksy odhalil, jak skartoval obraz za 30 milionů korun. Páteční prank zvládl díky speciálně upravenému rámu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Cena díla se navíc skartováním zdvojnásobila.

Světoznámý umělec Banksy jen před několika dny zničil své legendární dílo Girl With A Balloon, a to právě v momentě, kdy si ho nový majitel koupil za 30 milionů korun. Neobvyklý prank na aukční společnost i nového vlastníka překvapil celý svět a nádherné dílo momentálně visí z rámu. Dolní polovina je skartovaná.

Těsně poté, co se obraz prodal, se spustil alarm a malba se začala posouvat níže, procházejíc speciálními noži. Jak Banksy vysvětluje na svém Instagramu, nože byly nainstalovány v rámu obrazu, a to už několik let.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

Banksy měl tuto vizi v hlavě už déle, ale odhodlal se až nyní. Umělec ve videu ukázal i samotné technické zpracování rámu a jak se ukázalo, neobvyklý počin byl nejen velmi kreativním a odvážným, ale i dobrým rozhodnutím. Podle mnoha zdrojů se totiž cena díla téměř okamžitě zdvojnásobila.

Domů
Sdílet
Diskuse