Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2018 23:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejhloupější ofsajd? Rumun spoluhráči zrušil gól nepochopitelným dotekem jen pár centimetrů před brankovou čarou

SPORT
Uložit Uložené

Rumunský fotbalový pohár stojí za to.

Fotbalové ligy si daly tentokrát uprostřed týdne přestávku. Namísto nich se pozornost zaměřila na ligové poháry, které se hrály všude od Španělska přes Anglii až po Rumunsko.

Úroveň rumunského fotbalu bys mohl zpochybnit, ale po příštím okamžiku z poslední minuty nastaveného času zápasu mezi týmy FC Universitatea Kluž a FC Astra Giurgiu pochopíš, že se ho vyplatí sledovat.

Samotný zápas začal mimořádně zvláštně. Kluž hrající v druhé lize vyhrávala po osmi minutách 3:0, zatímco Astra z první poloviny tabulky v nejvyšší soutěži se na nic nezmohla.


O čtyři minuty později však Astra snížila a soupeře už nepustila ke slovu, díky čemuž po čtyřech gólech v řadě nejprve zápas dotáhla do prodloužení a nakonec do úspěšného konce. Skóre mohl kosmeticky upravit v poslední minutě nastaveného času prodloužení záložník Laurentiu Bus.

Kluž útočila do plných a při rohovém kopu poslala do soupeřovy šestnáctky i brankáře, takže Astra měla z následujícího protiútoku dokonalou šanci zvýšit na 3:5 a zápas ukončit.

Kupodivu tomu zabránil hráč samotné Astry Valentin Gheorghe, který běžel dopředu společně se zmíněným Busem. Když Bus vystřelil do odkryté brány, Gheorghe míč doběhl pár centimetrů před čárou a dokopl ho do brány.

Problém byl v tom, že se v momentě střely svého spoluhráče nacházel v ofsajdovém postavení, a tak asistent rozhodčího ofsajd opravdu odmával a gól byl zrušen.

Lidé na internetu hned žertovali, že Gheorghe měl zřejmě na tiketu přesné skóre 3:4 a nechtěl přijít o slušný balík.

Domů
Sdílet
Diskuse