Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2018 2:00
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Podle Wandy čeká hrdiny v Avengers 4 ještě horší osud než v Infinity War. Jaké filmy uvidíme v MCU po Avengers 4?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Máme pro vás slušnou porci novinek z Avengers 4.

Po týdnu se opět hlásíme z prostředí Avengers 4. Chystaná marvelovka bude 22. filmem MCU a ukončí 3. Fázi, jakož i mnohé dějové linky budované napříč celou dekádou. Při projektu takových rozměrů se vynořují spekulace, leaky a různé drobnosti každých pár dní, takže jsme se rozhodli znovu je spojit do jednoho hodnotnějšího článku.

Začneme nadpisem. V něm stojí, že Avengery potká ještě horší osud než naposledy. Alespoň to tvrdí Elizabeth Olsen hrající Wandu Maximoff (Scarlet Witch). Ta sice společně s dalšími postavami na konci Infinity War zemřela, nikdo však nečeká, že to tak zůstane i po konci Avengers 4. Určitě tedy ví, o čem mluví.

 

Svět Marvelu: Podle Wandy čeká hrdiny v Avengers 4 ještě horší osud než v Infinity War. Jaké filmy uvidíme v MCU po Avengers 4?

Může to znamenat mnoho věcí, ale počítáme s tím, že Thanos bude samozřejmě poražen. Neobejde se to však bez obětí a Avengers nejprve dostanou pár ran, jen aby na konci někteří z nich zemřeli natrvalo. Když už jsme u toho, Tom Hiddleston nedávno odpověděl na otázku ohledně Lokiho smrti. Použil projekci nebo nějaký jiný trik, aby oklamal Thanose? Ani on sám si není jistý, zda jeho postava zemřela (nebo ví, že ne a nechce lhát).

Možná si pamatuješ na jemný tease bratrů Russových, kteří zveřejnili tuto fotku se slovy: Podívejte se pozorně. V pozadí byl vidět nějaký přístroj, ale nikdo nevěděl, o co jde. Nějaký čas je to už ale jasné, jelikož unikly záběry z natáčení. Zařízení se náramně podobá nějaké velké zbrani Iron Mana, dost možná Proton Cannon.

A když už jsme u těch fotkách z natáčení – tady je Pepper Pots ve speciálním obleku. Jmenuje se Rescue Armor, a kdyby nebyla wikipedie, ani já netuším, o co jde. Ve skutečnosti ale jde o „obyčejný“ oblek speciálně navržený pro Pepper.

Tony ho zřejmě zkonstruoval v tajnosti pro případ, že by on sám Pepper ochránit nemohl a jak jsme viděli v Iron Man 3, ona to rozhodně dokáže. Je tedy více než možné, že ji uvidíme znovu v akci.

Zřejmě se to dozvíme až v kinech. Nemyslíme si, že by Marvel tuto kartu odhalil v nějakém traileru. Ten první by přitom měl dorazit do konce roku. My osobně počítáme s tím, že se tak stane ještě tento měsíc.

Pojďme se však přesunout i na jinou frontu. Co se vlastně s MCU stane po Avengers 4? No bude přece pokračovat. Již nyní je víceméně potvrzen třetí Spider-Man, Doctor Strange 2, Black Panther 2, Black Widow či Eternals. Vzhledem k tomu, že Brie Larson podepsala vícefilmovou smlouvu, můžeme očekávat i návrat Captain Marvel a pár filmů musí natočit i Sebastian Stan či Anthony Mackie (Winter Soldier a Falcon).

Prostor dostanou i původní postavy, ačkoli nevíme, kolik jich vlastně přežije. Všichni však doufáme, že bromance Hulka a Thora ještě neřekla své poslední slovo. Kevin Feige a spol. se navíc stále rozhodují, jak zapracovat do příběhu Namora. Zlehka řečeno, jde o marveláckou verzi Aquamana a jednoho dne zřejmě zakotví i v MCU.

Thanos možná v pokračování dostane novou zbraň.

Concept art však nemusí prezentovat i finální výsledek.

Svět Marvelu: Podle Wandy čeká hrdiny v Avengers 4 ještě horší osud než v Infinity War. Jaké filmy uvidíme v MCU po Avengers 4?

Smutnou zprávou je i status Guardians of the Galaxy 3. Feige potvrdil, že film je momentálně „on hold“. Na plánovanou premiéru v roce 2020 tedy můžeš zapomenout. Stále totiž nebyl ohlášen ani nový režisér.

Jak tedy vidíme teoretický plán premiér pro Fázi 4? Samozřejmě, ber ho s rezervou. Některé sequely nemusí být jisté, počet filmů premiérujících v jednom roce nemusí být stále 3 a Marvel možná nebude tlačit tolik originů. Upřímně, kdo by nechtěl vidět další sólovku s Captainem Americou či Iron Manem?


2020
Black Widow
Eternals
Doctor Strange 2 (mohl by nahradit Strážce)
2021 
Guardians of the Galaxy 3
Black Panther 2
Neoznámená novinka, ne sequel
2022
Novinka
Captain Marvel 2
Spider-Man 3
2023
Thor/Hulk film
Novinka
Avengers 5

Filmy však již brzy nebudou jediným formátem, kde budeme potkávat postavy z MCU. Jak jistě víš, čekají nás minimálně tři seriály (případně dva, pokud se spojí Loki s Wandou). Aktuálně už víme i to, že nás čeká minisérie i s Falconem a Winter Soldierem. Vzhledem k tomu, že Disneyho streamovací služba se spouští již příští rok, minimálně dva seriály by měly dorazit do konce roku 2020.

Svět Marvelu: Podle Wandy čeká hrdiny v Avengers 4 ještě horší osud než v Infinity War. Jaké filmy uvidíme v MCU po Avengers 4?

A právě k seriálům se nedávno vyjádřil samotný Feige. Mají radost, že budou moci své příběhy vyprávět na jiné platformě a úplně jinak. Jelikož jde o seriály, nebude se muset tolik spěchat s představením děje a jeho ukončením. Bude se to více podobat komiksy a jejich delší povídání příběhu. Bude tam však cítit velkolepost kinofilmů, takže nečekejte dramatické konverzačky.

Tyto seriály vyjdou Disney/Marvel na velké peníze. V případě jejich úspěchu se nepochybně dočkáme dalších. Zpočátku však půjde hlavně o atraktivní obsah, který by donutil lidi stát se předplatiteli, což se s postavami z MCU přeci jen dá docílit. Osobně si tedy myslím, že už nyní připravují více podobných projektů.

Svět Marvelu: Podle Wandy čeká hrdiny v Avengers 4 ještě horší osud než v Infinity War. Jaké filmy uvidíme v MCU po Avengers 4?

Pokud ti stále nestačilo, můžeš se podívat do našeho vlákna a přečíst si další články. Ohledně MCU a Avengers 4 jich je skutečně nepočítaně. Česká premiéra Avengers 4 je (zatím) stanovena na 2. května 2019.

Zpět
Sdílet
Diskuse