Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2018 13:41
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Leonardo DiCaprio už investoval 100 milionů dolarů do boje proti klimatickým změnám

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

DiCaprio není jen talentovaný herec, ale i zapálený aktivista.

Pokud Leonarda DiCapria sleduješ na Instagramu, určitě ti neuniklo, že nepatří mezi lidi, kterým by byl osud naší planety lhostejný. Svědčí o tom i fakt, že jeho 20letá nadace do dnešního dne přispěla do boje proti klimatickým změnám úctyhodných 100 milionů dolarů.

Za období svého působení měla pomoci s více než 200 projekty, které se týkaly 50 zemí. Je téměř neuvěřitelné představit si, že jde o organizaci založenou v roce 1998, kdy mladý DiCaprio teprve zářil jako jedna z hlavních postav Cameronova Titanicu (1997).

„Od roku 1998 jsme podpořili více než 200 projektů na každém kontinentu a ve všech oceánech z hlediska ochrany biotopů a druhů, obnovitelné energie, změny klimatu, domácích práv a dalších. S potěšením vám oznamuji, že s posledním grantem za 11 milionů dolarů jsme v rámci LDF (The Leonardo DiCaprio Foundation) dosáhli hranice 100 milionů dolarů,“ prohlásil DiCaprio.

Herce jsme v posledních letech viděli v hitech jako Revenant (2015) či The Wolf of Wall Street (2013), kde si střihl roli extravagantního podnikatele, který neřekl ne snad žádné kvalitní droze.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti 11. března 2024 15:42

Mnozí jeho fanoušci však nevědí, že DiCaprio naopak v reálném životě odmítá i masné výrobky a jeho dům je napojen na solární energii. Něco podobného si u Jordana Belforta (jeho postava z Vlka z Wall Street) jednoduše neumíme představit. 

Aktivista DiCaprio také dlouhodobě poukazuje i na globální oteplování a podpořil i veganský dokument s názvem Cowspiracy (2014), kterému pomohl dostat se na Netflix.

Po zemětřeseních na Haiti daroval z vlastní kapsy milion dolarů a podobným způsobem se snažil pomoci i po hurikánu Harvey. Známý je i „jeho“ dokument Before the Flood (2016), ve kterém účinkuje jako posel míru OSN.

Domů
Sdílet
Diskuse