Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2018 12:02
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tohle je největší fotka Prahy. Z orloje můžeš vidět postavy v Žižkovské věži nebo lidem do bytu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fotka, na níž uvidíš celou Prahu jako na dlani.

Člověk by neuvěřil, kolik toho jde z věže pražské Staroměstské radnice vidět. Skvostného výhledu proto využil fotograf Jeffrey Martin. Pražská panoramata zachycuje na různých místech, ale právě zde využil své techniky k něčemu jedinečnému.

Jeho fotografie má neuvěřitelný 405 gigapixelů. Snímek byl zachycen pomocí speciálního procesu, při kterém fotograf použil fotoaparát s vysokým rozlišením a objektiv o průměru 600 mm.

Nefotil přímo z balkonu věže, kam mají přístup i ostatní návštěvníci, ale využil loňské rekonstrukce a fotku zaopatřil přímo z lešení, což je zhruba pět pater nad běžnou pozorovací úrovní.

„Využil jsem výhody, která je dostupná jen jednou za třicet let,“ prozradil. I tak měl poněkud ztížené podmínky. Prahou zrovna otřásal podzim, nepříliš dobré počasí a Jeffreymu byl povolen vchod na lešení jen po dobu třech dní. 

V rámci poměrně složitého procesu snímání se mu podařilo za tuto dobu nashromáždit 8 tisíc fotografií.  Výsledek si můžeš prohlédnout zde. Nezapomeň zoomovat, získáš tak pohled do zákoutí hlavního města, kam se nejspíš osobně nikdy nebudeš moci podívat.

Domů
Sdílet
Diskuse