Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2018 16:52
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Virální 195gigapixelová fotka je tak skvělá, až je nebezpečná. Prohlédnout si můžeš i detaily KLDR

TECH ČÍNA
Uložit Uložené

Nic podobného smartphonem nikdy nezachytíš.

Technologie se každým dnem posouvají dopředu. Běžná veřejnost má díky pokroku možnost kupovat a zkoušet nejnovější počiny nejen pro vlastní potěšení. Dnes ti ukážeme úchvatnou kratochvíli ze světa detailních fotografií.

Bigpixel Technology Corporation se postarala o vznik gigantické fotografie s rozlišením až 195 gigapixelů. Ba co víc, je panoramatická. Sledovat můžeš všechny možné směry. Navíc, s orientací ti pomohou i značky a označení některých míst.

Vznikla na vrcholu budovy Oriental Pearl Tower známé jako Perla východu. Jde o televizní věž v centru Šanghaje. Výhled z ní je opravdu úchvatný, což dokazuje zmíněná fotografie s obrovským rozlišením. Vidět je až do končin tohoto velkého a důležitého čínského města.

KLIKNI SEM

195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR
195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR Zdroj: bigpixel.cn

Pokud máš dostatek času, klidně se s ní dokážeš na dlouhou dobu zabavit. Díky její kvalitě dokážeš rozpoznávat lidské tváře ve velké vzdálenosti. Ať už dole na ulici nebo kdesi v dálce na mostu. Člověk, který si daný záběr prohlíží, je jakoby špionem. Je vidět i lidí za okny výškových budov či řidiče motorových vozidel.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30

Uvidíš i věci, které jsou pro lidské oko nepozorovatelné. Pokud by ti to bylo málo, Bigpixel nabízí ve svém portfoliu i další lokality, ať už Severní Koreu nebo Hongkong, proto určitě navštiv jejich stránku. Stačí kliknout na vybranou lokalitu a můžeš si začít hrát.

195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR
195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR Zdroj: www.bigpixel.cn

Lidé se v současnosti na sociálních sítích chlubí se svými úlovky. Našli řidiče motocyklu s prstem v nose či telefonujícího manažera za oknem ve vzdálenosti několika kilometrů. Co najdeš ty? Zpozorovat můžeš běžné životní situace obyvatel města, aniž by o tom věděli.

Domů
Sdílet
Diskuse