Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2018 13:38
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ve Varšavě zakázali ohňostroj. Na Silvestra si lidé budou moci užít laserovou show

ZAJÍMAVOSTI POLSKO
Uložit Uložené

Polské hlavní město nepotřebuje ohňostroje.

Stále více lidí začíná odmítat používání ohňostrojů a petard. I když jde o dlouholetou tradici, ohňostroje dnes mají více minusů než plusů. Ohrožují zejména zvířata, malé děti, stojí spoustu peněz a lidi potěší na pár minut snad jen po vizuální stránce.

Česká města se silvestrovských ohňostrojů přitom neplánují vzdát. Momentálně se budou konat v každém krajském městě, přičemž v Praze bude silvestrovská show stát přes 2 miliony korun.

Na druhou stranu, již dnes existují v našem okolí města, které ohňostroje nepovažují za neodmyslitelnou součást oslav vítání nového roku. Jak informují Aktuality.sk prostřednictvím cestovatelky Jany z webu Loďou po svete, polské hlavní město Varšava letos nebude mít žádný ohňostroj.

Už v minulých letech přitom ohňostroj neměli ani v Krakově či Vratislavi a nyní se k nim přidala i Varšava.

V polském hlavním městě si můžeš vychutnat vánoční trhy až do 6. ledna, což dává smysl, protože lidé i mezi svátky chodí rádi do města na procházky.

Varšava namísto ohňostroje připravila pro své obyvatele velkou veřejnou párty na jednom z náměstí blízko centra, kde vystoupí známí hudebníci a nakonec se lidé budou moci pokochat velkou laserovou show.

Domů
Sdílet
Diskuse