Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2018 21:43
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Před a po CGI: Úžasné video ti ukáže, jak vznikaly počítačové a praktické efekty pro Fantastická zvířata

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Warneři ukazují, jak trikaři pomohli stvořit jejich magický film.

Na Filmkultu ti rádi přinášíme videa a obrázky ukazující tvorbu filmů či seriálů. Obzvlášť, pokud jde o vysokorozpočtové projekty, na kterých pracují desítky až stovky trikařů.

Všechny tyto články najdeš v našich vláknech, například VFX nebo CGI. Dnes tyto soubory moudrostí obohatíme o pohled na Fantastic Beasts and Where to Find Them. Warner povolil trikovým společnostem dát dohromady zajímavé video odhalující proces tvorby všelijakých scén, ať už jde o praktické, vizuální nebo rovnou počítačové triky, případně jejich spojení.

Můžeš si tak vytvořit pěkný obraz o tom, jak to vypadá na natáčení podobného filmu, kde hraje magie primární roli či jak ožívají velká i malá zvířátka z Newtova kufru. Dojde i na pohledy do zákulisí ukazující, jak si štáb pomáhá se scénami, které ve filmu mohou vypadat náročně, ale ve skutečnosti je to všechno jen o zeleném plátně a šikovných trikařích.

Pred a po CGI: úžasné video ti ukáže, ako vznikali počítačové a praktické efekty pre Fantastické zvery 2
Pred a po CGI: úžasné video ti ukáže, ako vznikali počítačové a praktické efekty pre Fantastické zvery 2 Zdroj: Warner Bros.

My, podobně jako většina populace, nemluvě o kriticích a recenzentech, vnímáme pokračování Fantastických zvířat jako značné kvalitativní zklamání a nemáme po něm chuť ani na třetí díl. Obzvláště, když zase píše scénář Rowlingová a točí matlal Yates. Warneři navíc nemohou být moc spokojeni ani s tržbami.

Zatímco jednička vydělala celosvětově 814 milionů dolarů (234 z USA a Kanady), dvojka jen 627 milionů (z toho 156 na domácí půjde). Něco se tedy musí změnit, jinak si Warner vydojí další bohatou kravičku. Dost ale negativ, užij si video.

Domů
Sdílet
Diskuse