Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2019 16:44
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čech převlečený za ženu utíkal 14 hodin kanalizací, aby se vyhnul zatčení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Před zákonem nakonec stejně neunikl.

Včera půl hodiny po poledni začala v Prostějově bizarní policejní akce jako vystřižená z komediálního snímku staršího formátu. Muž obviněný z majetkové trestní činnosti se pokoušel v přestrojení za ženu vyhnout zatčení. Cestoval jako spolujezdec v automobilu, na hlavě měl paruku a na sobě výrazné líčení.

Při jízdě Kralickou ulicí si jej všimla místní hlídka a řidičovi dala pokyn k zastavení. Když se policisté pokusili přestrojeného jednačtyřicetiletého kriminálníka identifikovat, vyskočil z auta a začal utíkat k nedalekému potůčku.

Jeho úprk pokračoval proti proudu toku až k vyústění kanalizačního potrubí, do nějž vlezl. Rozvětvenou sítí kanalizace se dal na úprk a svým pronásledovatelům prchl. Ti si zavolali na pomoc další policejní hlídky, psovoda, hasiče, pracovníky spravující kanalizační síť a správce silnic. Muže hledali dlouhých 14 hodin, než se jim podařilo dostat na jeho stopu.

Čech převlečený za ženu utíkal 14 hodin kanálem, aby se vyhnul zatčení
Čech převlečený za ženu utíkal 14 hodin kanálem, aby se vyhnul zatčení Zdroj: Flickr.com / Matt Brown

Kriminálník podcenil situaci. Uprchnout některým poklopem zespoda totiž pro něj vzhledem k technickému provedení vstupních šachet nebylo možné. Musel tedy utíkat dál a dál a vzhledem ke zmenšujícímu se průměru tunelu se postupně krčit, lézt po čtyřech a konečně i plazit

Pátrací akce pokračovala přes ulice Okružní a Šárku až k dálnici D46. Kvůli bezpečnosti musel být uzavřen jeden jízdní pruh, neboť kanalizace vede pod středovým pruhem dálnice. Kriminálníkovi se nakonec podařilo prchnout až k benzínce jižně od Prostějova. Tam už ale bylo potrubí natolik zúžené, že neměl kam utíkat.

Na místě jej objevili policisté krátce před třetí ráno. Byl silně podchlazen a na pokraji vyčerpání. Byl tedy převezen do nemocnice, odkud jej poslali do policejní cely, ze které jej čeká převoz k Okresnímu soudu ve Vyškově.

Domů
Sdílet
Diskuse