Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2019 1:05
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Dosáhli jsme 100 tisíc odběratelů na YouTube. Toto je 10 nejlepších videí Refresheru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Připravili jsme výběr toho nejlepšího, co se za poslední rok objevilo na našem YouTube kanálu.

Prostřednictvím YouTube ti servírujeme skoro denně videa již několik let a právě dnes se nám podařilo pokořit magickou hranici 100 tisíc odběratelů, za což bychom chtěli velmi poděkovat. Zároveň si vážíme i každého pozitivního, resp. konstruktivního komentáře, který nás dokáže posunout vpřed.

Po několika stovkách videí již můžeme konstatovat, že nás dostala na řadu zajímavých míst, umožnila nám spolupracovat se zástupem skvělých lidí a v neposlední řadě bavila dlouhé hodiny samotné diváky, o nichž to v konečném důsledku celé je. Při této příležitosti bychom při vší skromnosti chtěli dát do pozornost alespoň malý průřez obsahu, který na kanálu Refresher najdeš v případě, že jsi mu zatím nevěnoval dostatek pozornosti.


Interhejty – Separ

Asi nejkontroverznějším formátem jsou Interhejty, které budí pozornost už samotným názvem. Samotný koncept je založen na tom, že předem vybereme pár negativních, tupých či vtipných komentářů a následně konfrontujeme hosty.

Ti předem nevědí, co je vlastní čeká, takže máme možnost vidět bezprostřední reakce. Díky nim se alespoň dozvíš, jak tvůj oblíbený influencer reaguje na kritiku. Původně jsme začali rapery, ale později jsme si pozvali i komiky či youtubery.

Backstage – 6ix9ine

V kategorii seriálů, které si užíváme nejvíce, by pravděpodobně vyhrál Backstage. Jak už asi tušíš, vznikl kvůli tomu, abychom mohli veřejnosti ukázat, jak to vypadá na místě, kam se za normálních okolností nikdy nedostane. Samozřejmě, největšímu úspěchu se těší ty rapové, což si velmi dobře uvědomujeme, přesto jsme formát rozšířili i o jiné žánry a kulturní akce.

Kromě ukazování samotných zákulisí je vždy prostor i na to, abychom samotné interprety vyzpovídali a zjistili něco více nejen o jejich koncertní rutině. Díky naší sérii s několika desítkami dílů tedy uvidíš množství klubů a party, které tě snad přinutí koncerty navštívit. Zároveň se dozvíš množství zajímavostí za doprovodu exkluzivních záběrů.

Při této příležitosti bychom si chtěli zavzpomínat právě na 6ix9ine, protože jde o kontroverzní světovou hvězdu, která aktuálně čeká na soud ve vazbě.

Refresher Léto/Zima

Pokud sleduješ náš Instagram, už asi tušíš, že naši kolegové se aktuálně nacházejí v Tatrách a připravují nové díly Refresher Zimy. Ta je společně s Refresher Létem oblíbeným projektem hlavně kvůli tomu, že máme možnost cestovat, zkoušet nové věci a setkávat se s vámi, našimi fanoušky, ať už během práce nebo v rámci volného času.

Všechny zážitky mapujeme ve vlozích, přičemž tentokrát dáváme do pozornosti ten letní, protože je nám už všem dlouho zima. Již nyní můžeme slíbit, že i během letních měsíců roku 2019 určitě navštívíme největší české, slovenské i zahraniční festivaly i zajímavé části těchto zemí, kam jsme se dosud zatím neměli možnost podívat.

Šajmo v McDonald's

Zvláštní kapitola jsou naše spolupráce s komerčními značkami. Jsme velmi rádi, že se v Česku a na Slovensku najdou i takové, které jsou otevřené zajímavému obsahu a  experimentování. Právě na tento moment vzpomínáme velmi rádi, protože vidět Šajma dělat cheeseburger je snem každého hatera. I díky němu jsi však měl možnost se dozvědět, co práce pro McDonald's vlastně obnáší a jak to funguje v kuchyni.

Šajmo také vyzpovídal všechny kompetentní okolo a vytvořil přitom jídlo, které vzhledem nemělo daleko od fotografií. Nebo možná ano. V každém případě, v reportážích mapujících to, jak vzniká nějaký produkt, budeme určitě pokračovat.

Věděl jsi? – Extáze

Vzdělávali jsme také prostřednictvím série Věděl jsi?, kde jsme se věnovali například dlouhodobě aktuálnímu tématu drog oblíbených v Česku. Pokaždé jde o podložené informace etablovaného člověka, který dokáže svá tvrzení sestavit na základě relevantních zdrojů, resp. výzkumů.

Jde o odbornější pohled na problematiku, konkrétně u extáze řešíme i chemickou perspektivu. Cílem je v první řadě zvyšovat povědomí, a to nejen o drogové problematice. Kromě extáze či LSD jsme se věnovali i depresi.

Obzvláště v dnešní době je velmi důležité být informován a spoléhat se na pochybné zdroje nemusí vždy dopadnout dobře. Série vznikala se šikovným Peťom z BeWise, který dlouhodobě funguje na svém vlastním YouTube kanálu.

 Odhodlání lovit – Yak.Sha

Když jsme již zmínili spolupráce, naší srdcovkou je právě Jägermeister, se kterým se nám daří dlouhodobě přinášet zajímavé projekty. Jedním z nich je právě Odhodlání lovit. Jde o sérii krátkých dokumentárních filmů, v rámci nichž máš možnost sledovat profily lidí s atraktivními povoláními.

Naším cílem je v první řadě motivovat diváky k tomu, aby na sobě pracovali a dotáhli to minimálně tam, kam například Yak.sha nebo kluci z Malalata. Do nejnovějšího dílu přijal pozvání známý pražský kadeřník Delikvent a ty už asi tušíš, že selekce hostů neprobíhá na základě žádného konkrétního klíče.

Jednoduše si vždy vytipujeme lidi, kteří jsou ochotni dát do své profese více než 100 procent energie, času i námahy a neustále na sobě pracují. Je důležité nespokojit se s tím, co aktuálně máme a nepřestávat lovit.

Grape – Pustíš Barborku do svého stanu?

Grape Festival je neodmyslitelnou součástí našeho léta už několik let a vždy si odtud kromě množství zážitků přineseme i pár videí, z nichž je bohužel zveřejnitelná jen velmi malá část. Během ročníku 2018 jsme se rozhodli navštívit i stanové městečko, a i přesto, že bylo pár hodin po obědě, respondenti už měli dávno pod čepicí a ochotně nám své festivalové příbytky ukázali. 

To vše samozřejmě za doprovodu naší moderátorky Barborky a kameramana Mikiho, kteří jsou připraveni na každou krizovou situaci. Toto video by mělo být zároveň pro každého motivací, aby během slunečných dnů nezůstával doma.

Refresher Vlog – Teambuilding

V roce 2018 jsme se rozhodli zavést nový koncept vlogů, protože jsme chtěli čtenářům a divákům ukázat trochu víc z pozadí Refresheru. Ukázali jsme, jak probíhalo stěhování do nových bratislavských prostor a následně jsi měl možnost sledovat zatím nejhlubší veřejnou sondu v podobě záběrů z teambuildingu. Kromě moderátorů se představili redaktoři, obchodní tým a vedení, a to ne zrovna jako uhlazení profesionálové.

Jsme však názoru, že sdílet tyto momenty nás může sblížit, což je naším primárním cílem u většiny projektů. Právě vlogy budou v roce 2019 obzvlášť aktivním konceptem, takže se ještě určitě je na co těšit.

Rozmazlený Bratislavan hledá v Košicích 6 nejlepších podniků

Pokud sleduješ Refresher alespoň pár let, asi víš, že nedáme dopustit na kvalitní jídlo. Hodně kvalitního jídla. Kdekoliv a kdykoliv. I proto jsme velmi rádi za úzkou spolupráci s foodblogerem Čojem, který nám i tobě postupně odhaluje gastronomické krásy Slovenska.

Kromě Bratislavy, kde působí aktivně i na svém Instagramu, jsme se ještě během teplých měsíců přesunuli do metropole východu. Právě tam Čoje společně s dalším legendárním foodblogerem Draganem vyzkoušeli nejlepší podniky a ty se tak díky nim dozvíš, kam se v Košicích musíš jít najíst.

Jak vzniká hit – S. Barracuda

Na závěr si musíme trochu nasypat popel na hlavu, protože se nám loni sice podařilo začít nový hudební seriál, ale i přes více natočených dílů zatím spatřil světlo světa jen jeden. Jak vzniká hit je klasický americký koncept, v rámci nějž interpret ukáže, jak udělal hudební produkci od úplného začátku až po samotný výsledek.


V případě ostravského člena AK Sergeie Barracudy je to ještě o to atraktivnější, že sám do svého beatu i rapuje. Jde spíše o dokumentární formát, kde se ale dozvíš i něco více o pozadí.

Pevně věříme, že se nám v roce 2019 podaří vydat každý měsíc aspoň jeden díl, přičemž se nebudeme věnovat jen starším trackům, ale i novým hitům.

Domů
Sdílet
Diskuse