Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2019 14:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Otec se synem bezcitně zabili spící medvědici a potom dorazili i její mláďata. Ve vězení skončí na 3 měsíce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Otřesný případ pytláctví rozohnil lid na Aljašce.

O Aljašce sní mnozí Češi jako o zasněženém a chladném ráji na Zemi, kde se vytrácejí všechny starosti běžného života. Naneštěstí, i v této nádherné části Spojených států žijí lidé jako Andrew Renner a jeho syn Owen.

Loni se oba milovníci lovu vydali na hon na ostrově Esther Island, přičemž si nasadili lyže a svezli se až na místo, kde byla uložena k zimnímu spánku medvědí rodinka. Spící medvědí matka ochraňovala své dvě mláďata před predátory, ale přede dvěma bezcitnými pytláky neměla žádnou šanci.


Když dorazili před medvědí noru, vytáhli zbraně a syn Owen spící medvědici zastřelil. Nejdříve si mysleli, že kvílí umírající zvíře, ale pak objevili dvě mláďata, které pro jistotu dorazil otec Andrew.

Vydařená rodinná dvojice si myslela, že jim nic nehrozí, jenže nedaleko nory byla umístěna výzkumná kamera, která všechno zachytila. Rychle zjistili, že medvědice měla na krku speciální obojek, aby bylo každému jasné, že je součástí výzkumu.

Andrew se synem však kameru nenašli, a tak se radovali, že obojek odstraní a nikdo je nebude moci se zabitím medvědice spojit. Její tělo naporcovali a po částech odnesli pryč. O dva dny později se vrátili a uklidili i nábojnice společně s tělíčky medvědích mláďat.


Otec o dva týdny později zajel s medvědí kožešinou a obojkem na úřad, kde vysvětloval, že medvědici zabil, aniž si uvědomil, že jde o výzkumné zvíře a tvrdil, že neviděl žádná mláďata. Naštěstí všechno zachytila kamera.

Trest pro jeden z nejhorších přečinů na Aljašce však mnoho lidí naštval. Otec Andrew musí zaplatit 9000 dolarů a přišel o auto, loď, přívěs, zbraně či mobilní telefony a na 10 let mu odebrali loveckou licenci, avšak ve vězení pobude jen 3 měsíce. Syn Owen dopadl ještě lépe, protože dostal pouze podmíněný trest odnětí svobody na 30 dní.

Domů
Sdílet
Diskuse