Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2019 15:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Veganská nevěsta zakázala vstup na svatbu všem příbuzným, kteří jedí maso

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na Facebooku se rozpoutala divoká diskuze.

Veganství díky některým lidem získalo i v naší společnosti negativní jméno. Přestože si většina veganů jen začala uvědomovat neudržitelnou míru konzumace masa na naší planetě a vnímá i etickou stránku, občas se objeví lidé, kteří tuto myšlenku táhnou do extrému.

Teď se o tom přesvědčili členové facebookové skupiny Vegan Revolution, kde se svěřila nejmenovaná žena se svými svatebními problémy.

The unnamed bride-to-be posted on Facebook to say she wouldn't be inviting non-vegans to her big day. Credit: Reddit
The unnamed bride-to-be posted on Facebook to say she wouldn't be inviting non-vegans to her big day. Credit: Reddit

S budoucím manželem už dlouhou dobu fungují na veganském životním stylu, ale prý si z nich rodinní příslušníci utahovali a uráželi je. Rozhodla se proto pomstít tak, že některým členům své rodiny zakázala vstup na svou svatbu, neboť jim neposlala žádné pozvánky.

Vysvětlila to slovy, že na svatbě, která má být jedním z nejšťastnějších dnů jejího života, nechce hostit žádné vrahy schopné konzumovat živočišné produkty.

Urážky ji vyprovokovaly, protože nejprve o zákazu vstupu pro všežravce očividně nebyla řeč. Družičky si dokonce vybraly šaty, když jim nevěsta oznámila, že se pozvánky ruší.

Na druhé straně, na sociálních sítích se objevila i vyjádření od družiček, které tvrdí, že nevěsta jen přehání. Nikdo ji prý za veganství neuráží, občas si z ní utahují, avšak pravidelně jí dokonce posílají recepty na veganská jídla, takže nejde o žádné pohrdání.

Lidé měli při příspěvcích od nevěsty pocit, jako by vstoupila do fanatického kultu, protože argumentovala slovy, že nehodlá podrývat svou etickou a hodnotovou výbavu jen kvůli několika rodinným příslušníkům.

Domů
Sdílet
Diskuse