Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2019 15:11
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Vince Vaughn a Mel Gibson jsou policisté ochotní lámat kosti. Úspěšný režisér ukazuje nové akční krimi

Vince Vaughn a Mel Gibson jsou policisté ochotní lámat kosti. Úspěšný režisér ukazuje nové akční krimi
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

S. Craig Zahler představuje svou další chválenou novinku. Jmenuje se Dragged Across Concrete.

Jméno S. Craig Zahler ti asi příliš známé není. Párkrát jsme ho tu však už chválili, a to zcela zaslouženě. Má totiž na kontě Bone Tomahawk a také Brawl in Cell Block 99. Pokud máš rád westerny, sáhneš po prvním. Pokud preferuješ vězeňské drama, vybereš si druhý. Ani u jednoho se však nedočkáš klasické žánrovky. Zahler pracuje s originálními tématy a vyhýbá se klišé.

Důležitým aspektem jeho snímků je také násilí, a to skutečně výrazné a místy až nepříjemné. Rád láme končetiny, mučí své postavy, nechá lidi skákat si po hlavách a řeže je na poloviny. S každým dalším filmem je ale Zahler méně agresivní (souvisí to i s tématem a prostředím, ve kterém se jeho filmy odehrávají), a jinak tomu nebude ani při jeho režijním počinu číslo 3.

Podle zahraničních recenzí a festivalů už víme, že Zahler ani tentokrát nešlápl vedle a údajně jde o jeho nejlepší film. Bohužel, trailer tomu nenasvědčuje. Je suše sestříhaný, nenabízí mnoho akce a nedokázal postavy vykreslit v zajímavém světle. Snad tedy vyjde i nějaký jiný. Nic to však nemění na tom, že na Dragged Across Concrete se bezpochyby v redakci podíváme. A o čem že vlastně bude?

Děj se zaměří na dvojici detektivů, kteří zdaleka nepracují podle protokolu. Když se k médiím dostanou snímky jejich protiprávního jednání a zneužívání policejní moci, dostanou padáka. Bez peněz a možností se tak obrátí na opačnou stranu zákona, kde je však čekají větší problémy, než jaké si dokázali připustit.

Kromě Vaughna a Gibsona uvidíme i Uda Kiera, Jennifer Carpenter, Dona Johnsona či Michaela Jai ​​Whitea. Carpenter, Kier, Vaughn a Johnson se přitom objevili i v jeho předešlém počinu Brawl in Cell Block 99. Snímek se do vybraných kin a na streamovací služby dostane 23. března. S českou premiérou ale nepočítejte.

Vince Vaughn a Mel Gibson sú zapredaní policajti ochotní lámať kosti. Akčné krimi od režiséra Bone Tomahawk ukazuje prvú ukážku
Vince Vaughn a Mel Gibson sú zapredaní policajti ochotní lámať kosti. Akčné krimi od režiséra Bone Tomahawk ukazuje prvú ukážku
Domů
Sdílet
Diskuse