Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2019 12:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Roztomilá babička tě naučí péct krtkův dort. Nepotřebuje k tomu ani směs od Dr. Oetkera

GASTRO
Uložit Uložené

Babička podlehla nejnovějšímu sladkému trendu.

Pokud jsi dodnes nežil v jeskyni, zřejmě jsi na československém internetu zachytil meme krtkův dort, resp. mňam dopíči. Dr. Oetker nevědomky vytvořil fenomén posledních dní a trendu se nejnověji chytla roztomilá česká babička.

Nejde o žádnou novou tvář, protože na YouTube už točí videa nějaký ten pátek, a tentokrát chtěla svým divákům ukázat, jak upéct krtkův dort bez samotného připraveného výrobku od známé společnosti.

Na videu zachytila jednotlivé kroky a pečení dortu vypadá jednodušeji, než kdybys to měl celé zkoušet sám doma. Babička je očividně šikovná a zkušená kuchařka, která nepotřebuje přípravnou směs a vše si pořídila úplně sama. Musíme podotknout, že s dortem je slušná piplačka, protože si musíš všechny ingredience připravit zvlášť.

Výsledek pečení je však skvostný. Jak píší někteří lidé v komentářích, takový podomácku vyrobený dort vypadá lépe, přičemž směs od Dr. Oetkera je podle více lidí příliš drahá.

Při pohledu do internetové nabídky řetězců zjišťujeme, že krtkův dort od Dr. Oetkera stojí 79,99 Kč, ale musíš si k němu několik ingrediencí včetně banánů dokoupit. Běžnému mladému člověku nakonec poslouží lépe, než kdyby měl postupovat podle babiččina receptu.

Domů
Sdílet
Diskuse