Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2019 12:23
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Novinky v případu Tekashiho 6ix9ine: Je blíže k zářijovému propuštění a rapeři ho pořád dissují

Novinky v případu Tekashiho 6ix9ine: Je blíže k zářijovému propuštění a rapeři ho pořád dissují
HUDBA
Uložit Uložené

6ix9ine je opět o krok blíže k vytoužené svobodě, ještě se však bude muset přiznat pár jeho bývalých kolegů z gangu.

Tekashiho případ je už snad Čechům velmi dobře známý, ale pokud pořád náhodou nevíš, kdo ten duhový americký raper vlastně je, přečti si příběh o jeho cestě z alba Haha Crew až na vrchol světové hudby.

Doporučeno
Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění 20. února 2019 18:28

Brzy to bude půl roku, co je 6ix9ine držen ve federální věznici, kam se dostal kvůli spojení s nebezpečným gangem a jeho aktivitami. I když se původně přiznat nechtěl, dnes už víme, že se rozhodl s policií a vládou spolupracovat v plném rozsahu a v rámci všech devíti trestných činů, ze kterých byl obviněn.

Během posledního půlroku se k němu zády kvůli udavačství otočilo hodně kolegů ze scény. Jeho potenciální návrat návrat na svobodu by byl tím pádem komplikovaný, vše však nasvědčuje tomu, že už v září by mohl být venku. Pojďme se nyní společně podívat na všechny novinky týkající se jeho osoby, které se na internetu objevily během posledních pár týdnů.

Yakshův rozhovor o Tekashim 

Celému světu je již déle jasné, že duhový Daniel nevznikl jen tak ze dne na den. Teď už však ví, že za jeho úspěchem do velké míry stojí členové labelu FCK THEM.

Z Yakshova nedávného rozhovoru pro americký portál Vulture se dozvídáme, že obzvlášť velkou zásluhu na Tekashiho úspěchu má Dalyb. Právě díky jeho sdílení si 6ix9ine všiml, že má na Slovensku nejvíce fanoušků, i když to bylo jen pár tisíc, a přiletěl. Výsledkem byla spolupráce na albu Vlna.

Doporučeno
6ix9ine přijel poprvé na Slovensko díky Dalybovi. Yaksha vypráví příběh o Tekashim a promuje slivovici v americkém rozhovoru 6ix9ine přijel poprvé na Slovensko díky Dalybovi. Yaksha vypráví příběh o Tekashim a promuje slivovici v americkém rozhovoru 16. dubna 2019 16:21

Pak už vše do rukou vzal samotný Yaksha, který nyní otevřeně odvyprávěl i to, co jsi dosud určitě nevěděl. Dozvídáme se o úsměvných příhodách a názorech na celý případ s uvězněním. Yaksha na příkladech popisuje i pokornou povahu svého svěřence. Říká, jak Tekashi nosil jeho trenky, neboť si na evropské turné přinesl jen řetízek.

Pokud tvá angličtina není ideální, přečti si náš „výcuc informací“, které nikdy předtím v Česku nepadly, určitě doporučujeme i originální verzi. A Yakshovi patří zásluha za to, že Česko a Slovensko definitivně dostal na rapovou mapu světa.

Novinky o Tekashim: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky o Tekashim: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video Zdroj: Adam Tarana

 

Už se přiznalo šest obviněných, zbývá ještě pět

Už na začátku dubna jsme se dozvěděli, že pro Tekashiho existuje i jiná cesta na svobodu než čekat do ledna 2020, kdy by se měl konat jeho soud. Jelikož se rozhodl velmi úzce spolupracovat s federální policií, poskytl jí informace v případech týkajících se ozbrojených přepadení, střílení i převážení drog, otevřely se mu další dveře.

V případě, že se přizná všech 11 jeho kolegů z gangu Nine Trey, nemusel by se konat zářijový soud a pro 6ix9ine by to znamenalo, že splnil všechny závazky vůči vládě.

Prokuratura se již dříve v souvislosti s ochotou prozradit kompletně vše včetně konkrétních jmen a skutků nechala slyšet, že chce snížit jeho trest na nutné minimum, možná však ani nebude muset.

19. dubna XXLMag informoval, že se přiznal i další obviněný. Podobně jako zbytek, i on potvrdil, že měl co do činění s převážením drog a racketeeringem, o kterém již víme, že sdružuje několik trestných činů pouličních gangů.

Zároveň už policie zjistila, kdo byl střelcem v případě stadionu Barclays. Portál Vibe píše o tom, že důkazy směřují k člověku jménem Fuguan Fubanger Lovick. Soud ho čeká už 30. dubna, kde se s největší pravděpodobností přizná, aby si alespoň trochu snížil trest.

Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video Zdroj: instagram.com/6ix9ine_

 

Rapeři ho pořád dissují, nejtvrději jde YG

Už pár dní po tom, co se 6ix9ine přiznal a bylo jasné, že začne spolupracovat s policií, velmi mnoho amerických raperů vyjádřilo jasný odpor k tomuto jednání. Jelikož je všechny odchovala ulice, jsou přesvědčeni o tom, že „snitchují“ jen zbabělci. Přidali se například Snoop Dogg, The Game, 50 Cent, ale také Meek Mill a 21 Savage.

Po celou dobu šel tvrdě i YG, který se nyní opět hlásí o slovo. Před pár dny vydal příznačný videoklip Stop Snitchin, který si ještě před tím odpromoval na jednom z nejznámějších festivalů na světě – Coachella.

Během jeho vystoupení zazněla i nová věc věnovaná udavačům a aby bylo jasné, koho přesně YG myslí, připravil si i vizuální ukázku, což velmi mnoho fanoušků pod pódiem ocenilo. Zajímavé je, že ani do dnešního dne neměli potřebu řešit Tekashiho ti nejznámější a ozývají se hlavně interpreti známí blízkým vztahem ke konfliktům.


Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video Zdroj: urbanislandz.com

 

Stotisícová žaloba

TMZ nedávno přišlo s exkluzivní zprávou, kde se psalo o tom, že existuje dánský raper, který před delší dobou nahrál se 6ix9ine rapovou skladbu, za hostování duhovému kolegovi zaplatil. Cena featuringu měla být 88 tisíc eur. Sleiman tvrdí, že tyto peníze Tekashi přijal a prý mu i podepsal doklad o tom, že může skladbu kdykoliv vydat a nárokovat si na ni práva.

Dánský raper však při vydání narazil na další problém. 6ix9ine totiž už déle patří pod pochybné vydavatelství 10k Projects, které si nárokuje práva na vše, co jejich duhový svěřenec vytvoří. Vše tedy nasvědčuje tomu, že peníze za hostovačku Tekashi neměl právo vzít a on i label budou čelit žalobě.

Ta by podle všeho neměla mít vliv na případ řešený federální policií, jde však o nepříjemnost, která hází špatné světlo na celý americký hudební průmysl. Ten je do velké míry na smlouvách založen a bylo by zajímavé vidět, kdo je vlastně majitelem všech největších světových hitů.

Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video

 

Přítelkyně mu dělá ostudu, fanouškům ale dává naději

Tekashi už před nástupem do vazby nežil s matkou své dcery, našel si přítelkyni Jade, která se proslavila právě díky jejich vztahu. I když ji fanoušci nemají z několika důvodů rádi, do velké míry je kromě právníků jedinou spojkou mezi Tekashim a lidmi, které stále zajímá, jak se Daniel má a jak se cítí.

Za mřížemi se na něj byla podívat i včera. Následně na svůj instagramový účet umístila video, kde napsala, že je v dobré náladě a do pozadí pustila jednu z jeho skladeb.

Fanoušci jí okamžitě začali vyčítat, že nezná text tracku svého kluka a že s ním je jen pro peníze a slávu. Dodávají, že se na ni 6ix9ine i tak vykašle kvůli programu na ochranu svědků. Dohady o tom, že by se mohl Daniel dostat na svobodu už v září však video alespoň nepřímo potvrzuje a ty nám klidně dej vědět svůj názor.

Domů
Sdílet
Diskuse