Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2019 0:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hráč v anglické lize vstřelil bizarní gól, aniž by soupeř bránil. Takovýto chaos na hřišti jsi možná ještě neviděl

SPORT
Uložit Uložené

Boje o postup do Premier League vrcholí.

Přestože není anglická liga Championship nejvyšší fotbalovou soutěží v zemi, patří mezi ty nejkvalitnější ligy v Evropě. Každý rok se 24 klubů popere o postup do prestižní Premier League, o což se v nedělním derby snažili Leeds United i Aston Villa.

Zápas nakonec skončil remízou 1:1, přičemž od začátku 72. minuty se na hřišti děly věci, jaké jsi lze ve fotbalovém zápase ještě nikdy neviděl. A díky výsledku si automatický postup do Premier League pojistil Sheffield Wednesday, i když měl Leeds velkou šanci získat postup namísto Sheffieldu.

Mateusz Klich vstřelil v 72. minutě gól poté, co hráč soupeře skončil na trávníku a vypadalo to, že se zranil. Místo toho hráči Leeds United pokračovali ve hře a Klich úspěšně zakončil, avšak Aston Villa mezitím více či méně přestala hrát. Její hráči byli naštvaní, protože očekávali, že Leeds odkopne míč do autu, aby mohl být Jonathan Kodjia ošetřen, ale opak se stal pravdou.

A pak vypukl chaos. Šarvátky mezi hráči obou týmů přerostly až do červené karty, kterou dostal hráč Aston Villy Ahmed El Ghazi za úder loktem, i když záběry ukázaly, že Patrick Bamford celou situaci nafilmoval. Je proto možné, že třízápasový trest za červenou kartu bude El Ghazimu v odvolání zrušen.

Vyvrcholení přišlo v momentě, kdy rozzlobený trenér Leedsu Marcelo Bielsa řekl svým svěřencům, ať umožní Aston Ville vstřelit branku, aniž by jakkoli bránili. Všichni proto jen stáli a sledovali, jak Albert Adomah posílá míč do sítě brankáře, který ani nestál v bráně.

Fanoušci na internetu ocenili fair-play přístup trenéra Bielsy, avšak na druhé straně přiznávají, že rozhodčí při gólu Leedsu neodpískal, a tak měla Aston Villa hrát až do hvizdu. Nehrála, a tak inkasovala gól.

Domů
Sdílet
Diskuse