Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2019 15:42
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

8K televize s 5G konektivitou. Huawei prý vyvíjí novinku, jaká tu ještě nebyla

8K televize s 5G konektivitou. Huawei prý vyvíjí novinku, jaká tu ještě nebyla
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.samsung.com/sk/tvs/qled-q900r/QE85Q900RATXXH/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">samsung.com</a>
TECH 5G
Uložit Uložené

Dočkáme se TV s vysokým rozlišením a vlastním 5G čipem?

Výrobci televizorů by mohli mít už v nedaleké budoucnosti nového konkurenta. A nejen tak jakéhokoli. Pokud se čerstvě uniklé informace ukáží jako pravdivé, obchody se spotřební elektronikou zařadí do své nabídky 8K novinku s vlastní 5G konektivitou, kterou prý momentálně vyvíjejí inženýři z řad společnosti Huawei.

Asijský gigant zatím nic podobného nevyrábí ani neprodává, proto jde o velmi zajímavý únik, za kterým stojí renomovaný web Nikkei Asian Review. Jak navíc píše Engadget, nic podobného jsme tu ještě neměli. Pokud z toho tedy nakonec přece jen bude realita, výrobce může mít na kontě další inovativní prvenství.

5G konektivita by umožnila uživatelům televizoru stahovat nebo streamovat kvalitní multimediální obsah, aniž by ho museli připojovat k externímu zdroji dat, jako je například Wi-Fi router. Jelikož Huawei vyvíjí vlastní 5G čipy, dokáže si tuto klíčovou součástku zajistit, aniž by sháněl schopné dodavatele.

Doporučeno
KVÍZ: Jsi technologický master? Otestuj svoje znalosti v oblasti mobilních technologií KVÍZ: Jsi technologický master? Otestuj svoje znalosti v oblasti mobilních technologií 4. května 2022 15:30

Vlastní konektivita může zároveň posloužit i jako centrální zdroj dat pro celou domácnost, protože by novinka mohla nahradit tradiční router. Informuje o tom web VentureBeat. Stačí jednoduše vložit SIM kartu od mobilního operátora a od té chvíle je vše připraveno do ostré akce.

Jelikož půjde o televizor s nadstandardně vysokým rozlišením a moderními technologickými inovacemi, dá se očekávat cenovka, která mnohým z nás bez jakýchkoliv pochyb vyrazí dech. 8K kousky od ostřílené konkurence totiž momentálně stojí šílených 70 000 amerických dolarů. Představení proběhne podle neoficiálních informací v průběhu tohoto roku.

Domů
Sdílet
Diskuse