Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2019 17:35
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Zničil Thanos v Endgame skutečně všechny Infinity Stones, nebo se s nimi ještě v MCU setkáme?

Zničil Thanos v Endgame skutečně všechny Infinity Stones, nebo se s nimi ještě v MCU setkáme?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Režisérské duo odpovídá na další fanouškovskou otázku.

Článek obsahuje spoilery z filmu Avengers: Endgame!

Podobně jako v případě Avengers: Infinity War, i po premiéře velkolepého Endgame se na internetu vynořila řada otázek od fanoušků, kteří se dožadují odpovědí. A kdo jiný by měl na ně reagovat než právě režisérské duo bratří Russových? Nejbližší dny a týdny tak budou pro Anthonyho a Joea asi pořádně náročné, neboť jen běhají od rozhovoru k rozhovoru a zásobují nás dodatečnými informacemi.

No a v jednom z nedávných rozhovorů přišla řeč i na začátek filmu, když zbytky Avengers navštívily Thanose a popravily ho. Hrdinové ho tam našli díky stopě, kterou zanechal poté, co údajně zničil Infinity Stones. Jak ale později ve filmu prozradila The Ancient One (Tilda Swinton) Bannerovi (Mark Ruffalo), Infinity Stones jsou nezbytné pro tok času. Pokud je to tedy pravda, jak je mohl Thanos zničit?

Thanos Infinity Stones
Thanos Infinity Stones Zdroj: Marvel Studios

Odpověď bratrů je v tomto případě velmi jednoduchá. Nemohl. Thanos totiž Avengerům řekl, že Infinity Stones zmenšil na velikost atomů, což znamená, že stále existují. Byť jen na atomární úrovni. Není možné se jich dotknout ani je používat, ale někde stále existují. Anthony a Joe také dodali, že toto je přesně ten typ otázky, na jaké se ptají sami sebe při vytváření scénářů. Diskutují o nich a hledají možnosti, jak by to mohlo fungovat a dávat smysl.

Někdy to vyjde, jindy zase ne. Je však skvělé vědět, že se scénáristé a režiséři svědomitě zabývají příběhem na všech úrovních. Zmenšením Infinity Stones si zároveň do budoucna nechali otevřená dvířka pro případy, kdyby se k nim chtěli ještě někdy vrátit.

Domů
Sdílet
Diskuse