Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2019 15:39
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Dark Phoenix je nejhůře hodnoceným X-Men filmem všech dob

Dark Phoenix je nejhůře hodnoceným X-Men filmem všech dob
Zdroj: 20th Century Fox/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Recenzenti to dali novince ze světa X-Men pořádně sežrat.

Novinka ze série X-Men s podtitulem Dark Phoenix dnešním dnem vstupuje i do českých kin. Snímek Simona Kinberga má sloužit jako epické vyvrcholení celé X-Men ságy. Když se však podíváš na zahraniční ohlasy, uvidíš, že problematický projekt nedopadl vůbec dobře.

Právě naopak. Dark Phoenix má na stránce Rotten Tomatoes zoufalých 22 % pozitivních recenzí s ratingem 4.5/10. Snímek se tak zařadil hluboko pod tragické tituly jako X-Men Origins: Wolverine (37 % s ratingem 5.13) či X-Men: Apocalypse (47 % s ratingem 5.64/10). Jde tak o vůbec nejhůře hodnocený díl ságy.

Dark Phoenix najorsi
Dark Phoenix najorsi Zdroj: 20th Century Fox

Abychom však Kinbergovi nekřivdili, tak na stránce Metacritic si jeho film vedl trochu lépe. Momentálně tam má 44 %, přičemž proklínaný X-Men Origins: Wolverine má o čtyři body méně, tedy 40 %. Je to však jen slabá útěcha a post druhého nejhoršího X-Men titulu tvůrce asi netěší. Kritici nadávají v podstatě na všechno.

Jde podle nich o emocionálně prázdné, mizerně napsané a odbyté finále plné znuděných herců. Recenzenti sice Kinbergovi přiznali určité plusové body (práce s Magnetovým character arcem či solidní akční scény), avšak negativa podle nich masivně převažují. Nepochybně jde o výsledek nekonečných dotáček a přestřihávání, včetně změny závěru.

Dark Phoenix najorsi
Dark Phoenix najorsi Zdroj: 20th Century Fox

Uvidíme, jaké vysvědčení vystaví Dark Phoenix diváci. Nejednou se již stalo, že se s kritiky v názoru rozešli a slabší film podrželi. Budeme tedy zvědaví, zda se Kinberg zvládne zalíbit alespoň masám. Je smutné, že sága končí takto.

Poslední roky již spíše přesluhovala, takže odpočinek mutantům dopřejeme. Následný reboot pod dohledem Kevina Feiga by pak už opět mohl stát za to. Viděl jsi už nový díl X-Men? Co na něj říkáš? Zahlasuj v naší anketě.

Anketa:
Jaký je tvůj názor na X-Men: Dark Phoenix?
Pecka a výborný film
Spíše průměr
Odpad
Pecka a výborný film
27 %
178 Hlasů
Spíše průměr
45 %
290 Hlasů
Odpad
28 %
182 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse