Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2019 13:02
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kazma žaluje neziskovku pomáhající handicapovaným. Chce 484 tisíc korun, podmínky spolupráce údajně nesplnil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nezisková organizace Černí koně tvrdí, že Kazma splnil podmínky spolupráce na 25 %, ale přesto mu vyplatili polovinu dohodnuté částky, což podle všeho nestačilo.

Kazma aktuálně tráví čas v nemocnici v Táboře kvůli vážné zlomenině, český internet však jeho jméno skloňuje kvůli něčemu úplně jinému. Dozvídáme se totiž, že se rozhodl podat žalobu na neziskovou organizaci Černí koně, se kterou ještě loni spolupracoval. Dobročinný projekt pomáhá handicapovaným lidem tím, že bezplatně půjčuje drahá handbike kola.

V rámci loňské akce se kompetentní rozhodli zviditelnit právě prostřednictvím Kazmy a jeho sociálních sítí. Za týdenní účast a dodání aftervidea si vyžádal 484 tisíc korun.

Nyní se z facebookové stránky Černí koně dozvídáme, že Kazma svou část dohody splnil pouze na 25 % a údajně nedodal v dohodnutý čas ani video. Poslal fakturu na polovinu částky, tedy 242 tisíc, kterou neziskovka zaplatila. Po šesti měsících se objednatel videomateriálu nakonec dočkal, Kazma ho však měl poslat bez autorských práv, takže bylo prakticky nepoužitelné.

Zároveň poslal zakladatel One man show i další fakturu na 242 tisíc korun. Ta již zaplacena nebyla a podle všeho bude následovat soud. Kazma podal žalobu a domáhá se předem dohodnutých peněz, i když podle objednavatele nebylo plnění z jeho strany dostačující.

Neziskové organizaci už přímo v komentářích pod příspěvkem nabídlo odbornou pomoc několik právníků. Veřejnost je pochopitelně touto informací znepokojena, začínají reagovat známí youtubeři a my budeme zvědaví, jak se celá situace vyvine.

Domů
Sdílet
Diskuse