Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2019 16:33
Čas čtení 0:51
Jakub Paulík

HBO natočilo v Česku napínavý krimi seriál. Táňa Pauhofová v něm bojuje proti komunismu během Sametové revoluce

HBO natočilo v Česku napínavý krimi seriál. Táňa Pauhofová v něm bojuje proti komunismu během Sametové revoluce
Zdroj: HBO Europe
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kdo stojí za únosem jejího manžela?

Známá slovenská herečka Táňa Pauhofová v seriálu od HBO s názvem Bez vědomí ztvárňuje houslistku Marii. Její otec, kterého hraje Martin Huba, je pražským disidentem, a proto jsou její vyhlídky na kariéru opravdu chabé. Spolu s manželem Viktorem (Martin Myšička), dalším známým disidentem, z toho důvodu odcestuje do Londýna.

V Československu se však časem blíží zvonění klíči a rok 1989 by snad mohl přinést změny k lepšímu. Dvojice se tedy nakonec po dvanácti letech vrací do Prahy, ale během krátké doby je přepadnou neznámé osoby. Marie skončí v nemocnici a její muž se nečekaně ztratí. Prsty v jeho únosu by mohla mít Státní bezpečnost, ale hlavní hrdinka vůbec netuší, komu věřit.

Bez vědomí bude českého diváka jistě velmi lákavým nahlédnutím do minulosti a věříme, že se zkušené HBO postaralo o opravdu slušnou minisérii z našich vod. Přiložený teaser nám sice neodhalil mnoho, ale atmosféra někdejšího režimu je v něm určitě citelná.

Jednotlivé části režíroval Ivan Zachariáš (4 epizody seriálu Pustina/Wasteland) o scénář se postaral Ondřej Gabriel. V seriálu si dále zahráli herci jako Lenka Vlasáková (Kawasakiho růže), David Nykl (Hvězdná brána: Atlantida), Martin Hofmann (Masaryk) či Hattie Morahan (Kráska a zvíře s Emmou Watson). První 2 části už diváci viděli na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a oficiální premiéra je datována na 30. výročí Sametové revoluce.

Domů
Sdílet
Diskuse