Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2019 15:09
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Exmanželka zakladatele Amazonu získá 38 miliard dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Balík peněz, který si běžný smrtelník neumí ani představit.

Jeff Bezos a MacKenzie Bezosová se po 25 letech rozvádějí. V pátek proběhlo vyrovnání a Bezosová získá 38,3 miliardy dolarů v akciích Amazonu s tím, že svému exmanželovi dá hlasovací kontrolu nad svými akcemi, informuje Bloomberg.

To, že se Bezosovi rozvádějí, ses mohl dozvědět začátkem roku. V lednu pověsili na Twitter text, v němž objasnili své plány. První místo v žebříčku nejbohatších lidí světa se ale ani po rozvodu nezmění, Bezos si totiž v Amazonu zachová 12procentní kapitálový podíl. Podle posledních měření Forbes má majetek ve výši 159,5 miliardy dolarů.

MacKenzie Bezosová plánuje polovinu svého majetku využít na charitativní účely.

Doporučeno
Nejbohatšího muže světa vydírají kvůli nahým fotkám, které si posílali s milenkou. Jeff Bezos vyšel s pravdou ven Nejbohatšího muže světa vydírají kvůli nahým fotkám, které si posílali s milenkou. Jeff Bezos vyšel s pravdou ven 8. února 2019 15:39
Domů
Sdílet
Diskuse