Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2019 10:12
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Rusové si natočili vlastní Chernobyl. Traileru se směje celý svět

Rusové si natočili vlastní Chernobyl. Traileru se směje celý svět
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tak tomuto projektu rozhodně nedáme šanci.

Vynikající Chernobyl od HBO si od naší redakce vysloužil vysoce nadprůměrné hodnocení a na IMDb se stal dosud nejlépe hodnoceným seriálem. O jeho kvalitách mohl pochybovat jen málokdo, ale přeci jen se našli i podobní jedinci. V tomto konkrétním případě mluvíme o filmařích z Ruska, kteří se rozhodli natočit svou vlastní verzi událostí.

Než klikneš na níže přiloženou upoutávku, chtěli bychom tě upozornit na její hodnocení, které na YouTube sestávalo z více než 14 tisíc palců dolu v kontrastu s téměř 400 „lajky“. Video bylo mezitím staženo. Připrav se tedy na to, že během sledování traileru budeš jen nechápavě kroutit hlavou.

Příběh by měl údajně vycházet z konspirační teorie, podle níž za výbuchem jaderné elektrárny v Černobylu stála americká CIA. Proti seriálu Chernobyl mimochodem v průběhu minulého měsíce protestovala i komunistická strana Komunisté Ruska.

Ta žádala zablokování seriálu v celé zemi a zažalovala režiséra, výkonného producenta a scenáristy. Chernobyl od HBO ve svém prohlášení označili za „ideologický nástroj k diskreditaci a démonizaci Sovětského svazu“.

Domů
Sdílet
Diskuse