Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2019 13:46
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Princ Harry plánuje jen dvě děti. Má obavy o budoucnost naší planety

ZAJÍMAVOSTI EKOLOGIE
Uložit Uložené

Vévoda ze Sussexu prozradil, že chce mít maximálně dva potomky. Životní prostředí je podle něj potřeba chránit.

Čtyřiatřicetiletý princ Harry v rozhovoru pro Vogue avizoval, že se svou manželkou Meghan neplánuje mnoho dětí. Kvůli klimatickým změnám a životnímu prostředí by chtěl mít maximálně dvě. „Musíme si všichni připomínat: jsou to věci, které se dějí právě teď. My v nich už žijeme. Jsme žába ve vodě, která se začala vařit,“ varoval princ Harry. Informovala o tom britská televize BBC.

Jeho postoj k naší planetě se proměnil po narození jeho prvního dítěte, syna Archieho, letos v květnu. „Teď to vidím jinak, bez pochyb. Ale vždy jsem se chtěl pokusit životní prostředí chránit. Doufám, že budu mít další dítě,“ nechal se slyšet.

Princ Harry plánuje jen dvě děti. Má obavy o budoucnost naší planety
Zdroj: TASR/AP

Vždycky si prý říkal, že naše místo – tedy planeta Země – je člověku jen zapůjčeno. „A samozřejmě, jako inteligentní člověk, jakými jsme všichni, nebo vyvinutí tvorové, jakými bychom měli být, bychom měli pro příští generace zanechat něco lepšího,“ poukázal na kritický stav naší planety, který se kvůli necitlivému enviromentálnímu smýšlení neustále zhoršuje.

Vévoda ze Sussexu dále mluvil o rasismu, s nímž se potýkala jeho manželka Meghan. Podle něj vychází ze specifického prostředí, ve kterém byli takoví lidé vychováváni. Své předsudky si proto podle něj nejsou schopni uvědomit; nechápou, proč to dělají. „Navzdory skutečnosti, že někomu řeknete, že se choval rasisticky, tak vám odvětí: ‚Nejsem rasista.‘,“ posteskl si Harry. 

Domů
Sdílet
Diskuse