Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. srpna 2019 11:48
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

The Rock, Jason Statham a Vin Diesel nemohou ve filmu prohrát. Smlouva omezuje také počet úderů, které inkasují

The Rock, Jason Statham a Vin Diesel nemohou ve filmu prohrát. Smlouva omezuje také počet úderů, které inkasují
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kdo z nich je beta samec? V podstatě nikdo.

I když se Dwayne „The Rock“ Johnson, Jason Statham a Vin Diesel objevili v mnoha známých filmech, spojuje je právě známá série Rychle a zběsile. Každý z jmenovaných v jednotlivých snímcích působí jako prakticky neporazitelný bojovník, za čímž lze hledat nejen práci scénáristů, ale také smluvní požadavky jednotlivých hvězd.

The Wall Street Journal přišel se zajímavou informací, podle níž mají The Rock, Statham a Diesel ve svých smlouvách stanoveno, že v rámci série Rychle a zběsile nemohou prohrát žádný souboj a dokonce si mohou určit, jaké množství úderů jejich postavy přijmou.

 

„Každá postava má svůj moment a každá z nich je vyobrazena jako impozantní oponent. Každý z nich je pro někoho hrdinou a na to nezapomínáme,“ cituje mluvčího Universal Pictures TWSJ. Příkladem může být scéna z Fast Five (2011), kdy Vin Diesel přehodí postavu The Rocka přes zeď. Krátkou chvíli nato však The Rock udělá stejný proces s Dieselem a herci jsou si alespoň na malý moment kvit.

Tato skutečnost může působit v očích diváka opravdu všelijak. Někdo se nad tím pousměje, jiní mohou mít pocit, že se jmenovaná trojice vyznačuje příliš velkým egem. Největší problém s jejich požadavky má ale zřejmě zejména choreograf bojových scén, jehož takové limity v práci pravděpodobně výrazně omezují.

Zda si podobné smluvní podmínky herci uplatňují i při jiných filmech, to nevíme. Připomeňme si, že vztah The Rocka a Vina Diesela začal být v průběhu natáčení filmů pořádně vyhrocený. Bylo by proto zajímavé, kdybychom měli možnost nahlédnout na konkrétní smluvní podmínky, které si tato dvojice stanovila, aby jeden z dvojice vypadal tvrdší než ten druhý.

Domů
Sdílet
Diskuse