Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2019 12:21
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Disney+ odhalilo cenu. Kolik bude stát největší konkurence Netflixu a jaké seriály nabídne?

Disney+ odhalilo cenu. Kolik bude stát největší konkurence Netflixu a jaké seriály nabídne?
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Navíc získáš i Hulu a ESPN+.

Nejnovější streamovací platforma Disney+ se v USA spustí už tento rok. V Evropě se jí dočkáme až ten další, ale obsah by měl být stejný pro celý svět. Dnes jsme se ohledně této služby dozvěděli dvě podstatné novinky. První bylo to, že na ní uvidíme restart Sám Doma. Stále nevíme, zda půjde o seriál nebo film, ale spoléháme spíše na druhou možnost. Přece jen, v seriálové podobě by ten koncept příliš nefungoval. Kromě toho byly ohlášeny i remaky pro Noc v muzeu, Diary of the Wumpa Kid a Cheaper by the Dozen.

Deadline nám přineslo i druhou velkou novinku. Tou je oznámení dlouho očekávané ceny samotné služby v bundlu s ostatními produkty. Za 12,99 (jak dolarů, tak zřejmě i eur) ti bude služba Disney+ plně k dispozici. Balíček zahrnuje přístup k Hulu a jejich streamovací službě a k programům ESPN+. Dohromady tak získáš množství skvělého obsahu a možnost sledovat různé sportovní akce. To vše ve stejné ceně, za jakou platíš Netfix (plán pro dvě obrazovky).

Hulu nabídne svůj streamovací obsah, avšak na službu Hulu Live TV můžeš zapomenout. V případě, že nebudeš mít zájem o ESPN+ a Hulu, můžeš si zakoupit pouze přístup k Disney+. Ten tě vyjde na 7 dolarů/eur měsíčně, zatímco Hulu a ESPN budou stát 6 (s reklamami), respektive 5 dolarů/eur.

Služba bude spuštěna 12. listopadu 2019 a při launchi má na diváka čekat 300 filmů a 7 500 seriálových epizod, přičemž tato čísla se mají samozřejmě rychle zvyšovat. Služba se údajně dostane i na Amazon, Apple a do distribuce přes množství dalších partnerů. Disney tak cílí na co nejširší publikum.

Disney očekává, že jejich služba bude mít do konce fiskálního roku 2024 od 60 do 90 milionů předplatitelů (docela velké okno, co říkáš?). Pro srovnání, takový Netflix jich v současnosti má více než 150 milionů (z toho 60 z USA). Hulu má momentálně 28 milionů předplatitelů, přičemž Disney očekává, že se toto číslo do roku 2024 navýší na 60 milionů. ESPN+ se spustilo na jaře 2018 a momentálně oplývá 2 miliony předplatitelů. Očekávaný růst do roku 2024 představuje 12 milionů předplatitelů.

Z 300 filmů dostupných na začátku bude 8 z univerza Star Wars, 18 od Pixaru, 70 od Disney Animation a 4 od Marvelu. Během prvního roku se počet filmů zvýší na 400, přičemž až 8 ze 100 bude od Marvelu.

Co se týče již ohlášených počinů, očekávat můžeme dokumenty Marvel's 616 (prozkoumá historii Marvelu) a Earthkeepers (zaměří se na zvířata a přírodu), Be Our Chef (program o soutěži ve vaření), Cinema Relics: Iconic Art of the Movies (seriál věnující se filmovým kulisám a kostýmům), no a Encore! se zaměří na obsazení High School Musical, které znovu oživí své staré vystoupení.

Dále uvidíme projekt Marvel's Hero Project o skutečných hrdinech a jejich prospěchu pro své komunity, (Re)Connect s problémovými rodinami, Rogue Trip bude jakýmsi turistickým průvodcem, Shop Class nabídne soutěže mezi studenty a dorazí i zatím nepojmenovaný dokument o historii Disney. Do knihovny Disney+ se také přesunou všechny série oblíbeného seriálu The Simpsons.

A jak to bude s Disney+ cenově? Pro přístup si zaplatíš již zmíněných 6,99 dolaru měsíčně nebo 69,99 ročně. Veškerý obsah bude přitom možné si i stáhnout. Na Disney+ budou dále zpřístupněny všechny klasické animáky Disney, Captain Marvel, dokumentární série Into the Unknown o výrobě Frozen 2, všechny kraťasy od Pixaru, po nichž bude následovat i přidávání celovečeráků Pixaru, série kraťasů o nové postavě z Toy Story 4 jménem Forky či nový kraťas Lamp Life o postavě Bo Peep.

Později se přidají MCU seriály, projekty ze světa Star Wars (Rogue One prequel a The Mandalorian), po kterých se dočkáme i přidávání všech filmů z předaleké galaxie. Vychutnat si budeš moci i originální sváteční film Noelle s Annou Kendrick, snímek Timmy Failure od Toma McCartha, dále adaptaci úspěšné knihy Stargirl, originální film Togo s Willemem Dafoem o skutečném příběhu muže na Aljašce či dokumentární sérii The World According to Jeff Goldblum.

 
 

Sekci dokumentů obohatí i série Magic of the Animal Kingdom o uznávaných odbornících v péči o zvířata, ale Disney chystá také animovaný film ze světa The Phineas and Ferb, ve kterém budeme moci slyšet hlasy originálních herců.

Zda ale půjde okamžitě o plnohodnotného konkurenta oblíbeného Netflixu a zda vůbec ihned zaznamená úspěch, na to si ještě budeme muset počkat. Musíme však uznat, že Disney+ bude mít k dispozici pořádně nabitou knihovnu, kterou bude hned od začátku doplňovat o mnohé originální filmové, seriálové i dokumentární projekty. Určitě se tedy máme na co těšit.

Mezi nejočekávanější filmy/seriály služby teda patří:

  • Sám doma
  • MCU seriály
  • Star Wars seriály (animované i  hrané)
  • Lady a Trump
  • Monsters at Work (pokračování Příšerek s. r. o

Na srpnové D23 (každoroční akce Disney, kde představí množství novinek) se dozvíme množství nových informací a nepochybně se ohlásí i nové projekty pro Disney+ i Star Wars univerzum. V období mezi 23. a 26. srpnem tedy sleduj náš web, Facebook a Instagram a dozvíš se vše podstatné. 

Disney+ odhalilo svoju cenu. Koľko bude stáť najväčšia konkurencia Netflixu a aké seriály ponúkne?
Disney+ odhalilo svoju cenu. Koľko bude stáť najväčšia konkurencia Netflixu a aké seriály ponúkne?
Domů
Sdílet
Diskuse