Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2019 10:31
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Trump se vysmívá Grónsku. Na Twitter přidal fotomontáž zlatého mrakodrapu mezi dřevěnými domky

ZAJÍMAVOSTI GRÓNSKO
Uložit Uložené

Už minulý týden projevil americký prezident zájem o dánské autonomní území. Kompetentní politici mu věnovali kritické vzkazy.

Donald Trump v závěru minulého týdne znepokojil dánské úřady, když se nechal slyšet, že má vážný zájem koupit Grónsko. Z geopolitických i ekonomických důvodů by to pro něj i Spojené státy dávalo podle odborníků smysl, politici z největšího ostrova planety i Dánska mu však věnovali kritické vzkazy. Tvrdí, že mu za žádných okolností Grónsko do rukou nesvěří a musel se zbláznit, když předpokládal opak.

Doporučeno
Grónsko není na prodej, Trump se zbláznil. Dánové tvrdě nakládají americkému prezidentovi Grónsko není na prodej, Trump se zbláznil. Dánové tvrdě nakládají americkému prezidentovi 16. srpna 2019 18:49

Trump jim už neodpověděl, jen potvrdil, že ho tento byznys skutečně zajímal. Zároveň víme, že v září by měl Dánsko navštívit, nikoli však kvůli potenciální koupi. Nyní však zveřejnil na svém oficiálním Twitteru fotografii, kde máme možnost vidět mrakodrap známý jako Trump Tower na území Grónska mezi malými dřevěnými domky.

Americký prezident přidal i komentář: „I promise not to do this to Greenland!“. Jeho žert se podle očekávání nesetkal s pochopením veřejnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse