Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2019 14:16
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Zombie komedie z Japonska využívá šílené dějové zvraty. Vydělala už tisícinásobek rozpočtu a na Rottenech má 100 %

Zombie komedie z Japonska využívá šílené dějové zvraty. Vydělala už tisícinásobek rozpočtu a na Rottenech má 100 %
Zdroj: Enbu Seminar
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Levný snímek One Cut of the Dead je hitem nejen doma, ale i v zahraničí.

S tématikou zombies se jako diváci setkáváme již dlouhá léta, a to nejen na plátnech kin či ve vodách televize, ale i ve více žánrových směrech. No a výjimkou nejsou ani zombie komedie, které tentokrát doplní i chválený japonský snímek s názvem One Cut of the Dead. Ten na domácí půdě premiéroval už v roce 2017, ale zbytku světa se představuje oficiálním trailerem až teď.

Co se samotného příběhu týče, ten se soustředí na malý filmový štáb, který natáčí nízkorozpočtový zombie horor v opuštěné továrně, kde japonská armáda kdysi experimentovala s mrtvými. Netrvá však dlouho a herci i filmaři se začnou měnit ve skutečné živé mrtvé, přičemž režisér perfekcionista odmítá natáčení přerušit. Pro dokonalý záběr je totiž ochoten udělat a obětovat cokoli. Možná je ale všechno jinak.

Jak prozrazuje varování na začátku ukázky, One Cut of the Dead je prý nejlepší zombie komedií od dob Shaun of the Dead, přičemž trailer odhaluje i několik překvapení. Tvůrci tak jeho sledování doporučují jen na vlastní zodpovědnost. Podle záběrů výše se však zdá, že by mohlo jít o pořádně zábavnou a krvavou zombie blbost, která rozhodně stojí za zhlédnutí.

Zombie komédia z Japonska využíva šialené dejové zvraty. Zarobila už tisícnásobok rozpočtu a na Rottenoch má 100%
Zombie komédia z Japonska využíva šialené dejové zvraty. Zarobila už tisícnásobok rozpočtu a na Rottenoch má 100% Zdroj: Enbu Seminar

Dokazuje to i hodnocení na Rotten Tomatoes, které si drží krásných 100 % s průměrným ratingem 8,72/10. Ještě zajímavější přitom je, že One Cut of the Dead se natočilo za 25 000 dolarů a jen v Japonsku dokázalo z pokladen vydolovat přes 28 milionů. Z celosvětového hlediska tak film vydělal více než tisícinásobek svého rozpočtu, což je mimořádně pozoruhodné.

O scénář i režii se postaral Šiničiro Ueda a obsazení vytvořili neznámí herci, jako Takajuki Hamatsu, Juzuki Akijama, Harumi Šuhama či Kazuaki Nagaja. One Cut of the Dead si budou moci diváci v New Yorku a Los Angeles užít už 13. září 2019. Jednodenní promítání ve vybraných kinech je pak naplánováno na 17. září. K nám se tato zombie komedie téměř jistě nedostane.

One Cut of the Dead
One Cut of the Dead Zdroj: Enbu Seminar
Domů
Sdílet
Diskuse