Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2019 13:10
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Video zachycuje zdevastovaný ostrov po hurikánu Dorian. „Mám štěstí, že mi zůstala polovina domu,“ popisuje obyvatel

ZAJÍMAVOSTI ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

Obyvatelé bahamského ostrova zaznamenávají dopad hurikánu Dorian.

Hurikán Dorian zdevastoval bahamský ostrov Abacus. Na Twitteru se objevilo také video od jednoho z obyvatel, které zachycuje zničené a zatopené domy. Většina z nich se rozpadla úplně, jeden majitel však vyjádřil radost, že mu zůstalo alespoň něco, informuje Deník N. „Mám štěstí, že mi zůstala polovina domu. Domy sousedů už neexistují,“ řekl jeden z místních. 

Premiér Hubert Minne popsal katastrofu dvěma slovy jako totální devastaci. Podle něj jde o nejhorší situaci, která kdy Bahamy postihla. 

Experti aktuálně předpokládají, že se hladina vody celkově zvýší o 5 až 7 metrů, což pro ostrov znamená, že jeho značná většina bude pod vodou. Hurikán Dorian postupuje nezvykle pomalu, což může způsobit, že se na stejném území zdrží ještě další den a způsobí další škody. Podle meteorologů dosahuje aktuálně Dorian čtvrtého stupně nebezpečí, rychlost větru překračuje hranici 300 km/h.

Domů
Sdílet
Diskuse