Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2019 9:13
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Ryanair ohlásil výpadek systému. V Evropě se opozdily lety až o 12 hodin a cestující seděli na zemi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Některá letadla dokonce odletěla, aniž by nastoupili všichni pasažéři.

Cestující na mezinárodním letišti Londýn-Stansted byli svědky pořádného chaosu poté, co nízkonákladovka Ryanair ohlásila poruchu, která zasáhla systémy a infrastrukturu celé společnosti. Lidem se nedalo včas přihlásit na let, letadla měla zpoždění prakticky v celé Evropě a mnohá letiště zasáhla panika.

Jak informuje Independent, výpadek systému způsobil, že mnohým cestujícím se nedalo zaevidovat během online check-inu. Těm, kteří se nepřihlásili online, se při letištní přepážce účtovalo 55 liber za cestujícího. Lidé své znepokojení a hněv vyjadřovali i prostřednictvím sociálních sítí.

Nejvíce stížností bylo zaznamenáno na londýnské letiště Stansted, římské Ciampino či irské West West. Na posledním zmíněném dokonce cestující během několikahodinového čekání seděli na zemi letiště. Zpoždění hlásilo i letiště Palma na Mallorce.

Chyba v systému kromě paniky a dlouhé fronty způsobila také to, že většina cestujících problém se svými letenkami. Jelikož jim nebylo umožněno se online přihlásit přes check-in, museli si kupovat letenky nově přímo na letišti. Nejdelší zaznamenané zpoždění bylo až 12 hodin.

Některé letadla dokonce odletěla, aniž by nastoupili všichni pasažéři. Systém registrující cestující selhal a nechal lidi stát v terminálu. Na palubu se častokrát nedostali všichni. „Do letadla nastoupily jen tři čtvrtiny z posádky a ostatní zůstali na letišti Stansted,“ stěžuje si jeden z cestujících.

Po několika hodinách se podařilo odstranit všechny problémy a k celé věci se vyjádřil i samotný přepravce Ryanair. „Dnes ráno jsme utrpěli výpadek systému, který způsobil několik zpoždění při letištním check-inu a samotném nástupu do letadla. Systém jsme obnovili a lety už fungují normálně. Za způsobené nepříjemnosti se omlouváme,“ komentuje společnost.

Domů
Sdílet
Diskuse