Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2019 15:29
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Kazajka jako móda od Gucci? Oblečení odkazující na duševní problémy je nevhodné, protestuje modelka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Souhlasíš s tímto názorem?

Modelka Ayesha Tan-Jones se rozhodla protestovat. Během módní přehlídky na Fashion Weeku v Miláně na své ruce černým fixem napsala větu „psychické zdraví není móda,“ informuje CNN.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa YaYa Bones (@ayeshatanjones),

Ayesha tímto způsobem bojovala proti oblečení značky Gucci, které odkazovalo na duševně nemocné pacienty. Na svém Instagramu se vyjádřila, že jí jako osobě, která si sama prožila psychické potíže, přijde postoj značky Gucci velmi necitlivý.

„Prezentovat tyto problémy jako rekvizity na prodej je vulgární, nepředstavitelné a útočné pro miliony lidí na celém světě, kterých se tyto potíže týkají,“ napsala.

Doporučeno
Jak zneužívají firmy po celém světě popularitu značky Supreme? Jak zneužívají firmy po celém světě popularitu značky Supreme? 2. září 2019 10:40

Modely v kazajce mají být podle Gucci pouze jednou ze součástí kolekce jaro/léto 2020, přičemž jednotlivé módní výrobky ve stylu kazajky nebudou dostupné pro zákazníky. Prohlédni si následující fotografii a posuď sám, jestli to tentokrát módní značka přestřelila, nebo jde podle tvého názoru o experiment, který je stále v normě.

Doporučeno
Pacienti na psychiatrii: Lidé, kteří nás označují za blázny, by měli začít nejdříve sami u sebe Pacienti na psychiatrii: Lidé, kteří nás označují za blázny, by měli začít nejdříve sami u sebe 27. června 2019 18:23
Domů
Sdílet
Diskuse