Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2019 14:02
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Muž poškodil brzdy a rám na téměř 140 sdílených koloběžkách. Policie ho chytila do pasti

TECH
Uložit Uložené

Skrytá kamera a dvě podhodené koloběžky udělaly své.

Sdílené elektrické koloběžky se ti mohou zdát jako vhodná a ekologická alternativa k autům v přeplněných velkoměstech, ale přinášejí i řadu problémů.

Často se totiž stávají terčem zlodějů a vandalů. 

Doporučeno
Sdílené elektrické koloběžky v Bratislavě končí, vydržely dva měsíce. Společnost ale slibuje, že se služba vrátí Sdílené elektrické koloběžky v Bratislavě končí, vydržely dva měsíce. Společnost ale slibuje, že se služba vrátí 13. září 2019 16:55

Engadget píše o rekordmanovi z Floridy. Od dubna tam měl poškodit téměř 140 sdílených e-koloběžek. Ty většinou parkují přímo na chodnících a čekají na odemknutí dalším uživatelem přes speciální mobilní aplikaci. 

Místní policie se po mnoha případech vandalismu rozhodla nastavit past. Dvojici e-skútrů ze služby Lime odparkované rovnou před bezpečnostní kameru.

Ta zachytila muže identifikovaného jako Randall Thomas Williams, který se snažil poškodit řídítka, rám a brzdy na obou koloběžkách. Policisté ve Fort Lauderdale reagovali hlavně proto, že případné poškození brzdových lanek prý mohlo způsobit nehodu a zranění některého z občanů. 

Samozřejmě, Williamsovo zachycení na tomto videu ještě neznamená, že je zodpovědný i za všechny ostatní případy, ale Engadget uvádí, že případy se staly ve vzdálenosti dvou bloků od jeho trvalého bydliště

Muž vraj poškodil takmer 140 zdieľaných kolobežiek. Polícia ho chytila do pasce
Muž vraj poškodil takmer 140 zdieľaných kolobežiek. Polícia ho chytila do pasce Zdroj: pixabay.com

Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu mimo jiné povinnost proplatit všechny škody, které způsobil. Stát by ho to mělo přibližně 70 dolarů za každou koloběžku.

Domů
Sdílet
Diskuse