Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2019 16:13
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Bílý dům opět perlil, Trumpův tlumočník nazval italského prezidenta „Mozzarellou“

NEWS
Uložit Uložené

Chybám a sporným výrokům se ale nevyhnul ani samotný Trump.

Donald Trump včera v Bílém domě přivítal italského prezidenta Sergia Mattarella. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale americký prezident má schopnost vytvářet trapné a komické situace prakticky všude. 

Lidé tak na záznamu z přibližně hodinové tiskovky objevili několik momentů, které opravdu upoutaly pozornost. 

Podle některých Trump už na úplném začátku zkomolil jméno italské hlavy státu, když prezidenta oslovil jako „Mottarellu“ nebo dokonce „Motorolu“.

Větší perla ale přišla už o pár vteřin později, když Trump uvedl, že „Itálie a Spojené státy sdílejí politické a kulturní dědictví již tisíce let, od dob antického Říma,“ což je samozřejmě nesmysl, protože USA vznikly až v roce 1776. Zřejmě ale chtěl odkázat na základy republiky a demokaracie.

Doporučeno
Donald Trump si utahuje z klimatické aktivistky Grety Thunberg: „Vypadá jako velmi šťastná dívka!“ Donald Trump si utahuje z klimatické aktivistky Grety Thunberg: „Vypadá jako velmi šťastná dívka!“ 24. září 2019 14:09

Vše dorazil oficiální tlumočník Bílého domu, který pana prezidenta Mattarellu nazval „Mozzarellou”, ačkoli italská menšina má v USA přibližně 17 milionů zástupců, tedy celých 5 % a on italsky jistě umí.

Internet se ale nejvíce baví na výrazu italské překladatelky, která na tiskovce seděla přímo za Trumpem a kamery tak celou dobu zachycovaly její reakce. 

Podle mnohých byla z toho, co za celých 60 minut slyšela a musela překládat, vícekrát šokovaná a překvapená.

Domů
Sdílet
Diskuse