Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2019 16:08
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Výzkumníci našli potopenou loď z námořní bitvy, která se odehrála během druhé světové války

NEWS
Uložit Uložené

Jde o japonskou letadlovou loď Akagi, která byla v provozu 15 let.

Posádce podmořských výzkumníků a historiků, kteří hledají ztracené lodi z druhé světové války, se podařil úžasný objev. Na dně Tichého oceánu našli vojenskou loď, která sloužila jako plovoucí základna pro letadla. Ta padla během známé Bitvy o Midway, která probíhala mezi 4. až 7. červnem 1942.

Jak informuje portál ABC News, ředitel společnosti Vulcan Inc. prozkoumal vysokofrekvenční radarové snímky dané válečné lodi a přišel na to, že s největší pravděpodobností na základě lokace vraku a jeho rozměrů jde o japonskou letadlovou loď s názvem Akagi.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Research Vessel Petrel (@rv_petrel),

Pozůstatek lodě se našel v chráněném území Tichého oceánu patřícím Spojeným státům americkým s názvem Papahanaumokuakea Marine National Monument. Místo naleziště je více než 1 300 km severozápadně od přístavu Pearl Harbor na Havajských ostrovech. Co se týče hloubky, loď se nachází až 5 490 metrů pod hladinou.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Honolulu Star-Advertiser (@staradvertiser),

Badatelé použili na nalezení lodi autonomní podvodní vozidlo (AUV) vybavené radarem. Zařízení shromažďovalo údaje o konstrukci válečné lodi Akagi. Tato loď se stavěla 7 let a její stavba začala v roce 1920. V provozu byla až do osudného roku 1942.

Takto vypadala loď Akagi během provozu

Výskumníci našli potopenú loď z námornej bitky odohranej počas druhej svetovej vojny
Výskumníci našli potopenú loď z námornej bitky odohranej počas druhej svetovej vojny Zdroj: Wikimedia/Kure Maritime Museum
Domů
Sdílet
Diskuse