Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2019 20:45
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Svetr Kurta Cobaina z Nirvany vydražili za 334 tisíc dolarů

NEWS NIRVANA
Uložit Uložené

Dodnes ho můžeš vidět alespoň na YouTube videích z programu MTV Unplugged.

Špinavý, s propálenou dírou od cigarety a téměř 30 let nevypraný svetr, zřejmě není něco, co by sis chtěl vystavit uprostřed svého obývacího pokoje. Tedy alespoň pokud nepatřil jedné z největších hvězd hudebního průmyslu minulého století. 

BBC informuje, že svetr, který nosil Kurt Cobain, frontman Nirvany, se vydražil za 334 tisíc dolarů, tedy něco přes 7,7 milionu korun.

Aukce probíhala v newyorském Hard Rock Café a zároveň online. Za tuto cenu si ho nový majitel odnesl zřejmě jako nejdražší svetr v historii aukcí. 

Cobain ho na sobě měl rok před svou smrtí ve slavném programu MTV Unplugged a prý právě od té doby neviděl pračku. 

Za přibližně stejnou cenu se prodala i Cobainova elektrická kytara Fender Mustang. Ta absolvovala celou tour k albu In Utero a pak byla několik let vystavena v Rock'n' rollové síni slávy.

Doporučeno
Ego: Tekashi nebyl žádný gangster. Byl v rozpacích, když měl přeskočit plot na koupališti Ego: Tekashi nebyl žádný gangster. Byl v rozpacích, když měl přeskočit plot na koupališti 26. září 2019 18:46

Depresemi sužovaný a drogově závislý Kurt Cobain se zastřelil v roce 1994 ve svém domě v Seattlu.

Domů
Sdílet
Diskuse